Ne költsd a pénzed szobanövényekre: így bármikor beszerezheted őket ingyen is

agrarszektor.hu
Nem feltétlenül kell vagyonokat költened arra, hogy növényekkel népesítsd be a lakásod, házad, sokat ugyanis akár ingyen beszerezhetsz. Rengeteg olyan szobanövény akad, amelynek a szaporítása gyerekjáték, és elegendő hozzá mindössze egy hajtás, amelyet sok esetben egy-egy ismerőstől is bezsebelhetünk. Mutatunk 6 olyan népszerű szobanövényt, amelyhez úgy is hozzájuthatnunk az év szinte bármely időszakában, hogy közben nem verjük magunkat felesleges költségekbe.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A szobanövények bármelyik otthont képesek feldobni, beszerzésük azonban gyakran túl nagy költséget jelent. Nem feltétlenül kell azonban vagyonokat költened egy-egy növényre, akadnak ugyanis olyanok, amelyeket akár ingyen is beszerezhetsz - írja a balconygarden.com. 

1. Szobai futóka

A szobai futóka egy rendkívül népszerű és sokoldalú szobanövény, amely rengeteg otthonban megtalálható. Ha te is szeretnél egyet magadnak, nem feltétlenül kell megvásárolnod egy kifejlett növényt, ha akad olyan ismerősöd, akinek van futókája, kérj tőle néhány 6-10 centiméter hosszú szárdarabot, tedd vízbe, várd meg míg gyökerezni kezd, majd ültetsd el. 

2. Filodendron

A filodendron szintén remek választás, ha szobanövényt keresünk, és valószínűleg lesz is olyan ismerősünk, akinél akad legalább egy ilyen szobanövény, így a beszerzést is egyszerűen megoldhatjuk. A futókához hasonlóan kérjünk néhány pár centiméteres szárdarabot, tegyük őket vízbe, várjuk meg a gyökerezést, és ültessük el palántáinkat.

3. Anyósnyelv

Az anyósnyelv szaporítása borzasztóan egyszerű, elegendő hozzá mindössze egy-egy levél, de akár hajtást is használhatunk. Csupán keresnünk kell egy ismerőst, akinek van ilyen szobanövénye, és kérni tőle néhány fent említett darabot.

4. Aloe Vera

Aloe vera szinte minden otthonban van, ha azonban nekünk éppen nincsen, mindössze annyit kell tennünk, hogy egy kifejlett növényről eltávolítunk egy elágazást/hajtást, beledugjuk földbe, és már meg is van a saját kis növényünk. Ez a módszer egyébként arra is tökéletes, hogy a saját kis aloe veránkat szaporítsuk otthon.

5. Zöldike

A zöldike egy igen népszerű szobanövény, ráadásul gyors növekedése miatt, nagyon könnyen szaporítható. Ez a növény ugyanis folyamatosan neveli a hajtásokat, így ha akár egy erkélyen, akár a lépcsőházban látunk ilyen növényt, vágjunk le egy-egy hajtást, ültessük el, és máris megvan a saját zöldikénk.

6. Flamingóvirág

A flamingóvirág gyönyörű dísze lehet bármelyik otthonnak, ráadásul a szaporítása is gyerekjáték. Ha valamelyik ismerősünknél akad ilyen növény, kérjünk tőle hajtást, és ültessük el, akár azonnal földbe, de rakhatjuk vízbe is gyökereztetni.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

EZT OLVASTAD MÁR?