Eljött a másodvetés ideje: ezek a zöldségek kerülhetnek most a kertekbe

A tavasszal elvetett zöldségek közül egyre több kerül ki a veteményesből, így folyamatosan szabadul fel a hely a kiskertekben. Nem kell azonban üresen hagynunk ezeket a parcellákat, hiszen most van itt a másodvetés ideje. Összegyűjtöttük miket ültethetünk ilyenkor a kertbe.

A korai zöldségek folyamatos betakarítása miatt hétről hétre egyre több hely szabadul fel a kertekben, ezeket pedig érdemes beültetni, ilyenkor jött el ugyanis a másodvetés ideje. Megéri kihasználni az összes szabadon maradt területet, hiszen nagyon sok zöldség van, amit még ilyenkor is ültethetünk. Ez azért is lehet most hasznos, mert az időjárás miatt idén kevesebb zöldség termett, ami miatt drágábbak is a termények. 

Vethetünk még most júliusban zöldbabot, csemegekukoricát, de akár uborkát is. Ilyenkor ügyeljünk a zöldségek folyamatos öntözésére, a nyár közepén vetett növények ugyanis sokkal több vizet igényelnek. Kerülhetnek a kertbe kabakosok, másnéven tökfélék is: cukkini, tök, vagy akár patisszon is.

Emellett most van itt az ideje a bimbóskel, a fodros levelű kel, illetve a gumós kömény magjainak elvetésére is. Ezeket a zöldségféléket a nálunk lévő fagy annyira nem károsítja, ezért akár télen is kint maradhatnak a kertben. A salátafélék és a káposztafélék ültetésének is most van itt az ideje, őket azonban érdemes inkább palántázáni, így ha nem időben kezdjük el mi magunk nevelni a palántákat, akkor inkább szakboltban vásároljuk meg azokat. 


 
 
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Tuti tippek, hogy a közelébe se menjenek többé a cicák a növényeidnek.
Filléres trükkök, amik tényleg működnek: így tarthatod távol a macskákat a kertedtől

Közel sem mindegy, hogy miket ültetünk egymás mellé a kertben.
Sokan hibáznak a fűszernövények ültetésekor: ezeket rontják el a legtöbben