Ezzel a módszerrel végleg megszabadulhatsz a poloskáktól: mutatjuk a trükköt

Hosszú évek óta állandó problémát jelentenek a kertészek számára a poloskák. Szinte lehetetlen védekezni ellenük, és habár a mezőgazdaságban és kiskertekben engedélyezett rovarölő szerek mindegyike végez a kártevővel, a táplálkozó lárvák a termések érésekor jelennek meg, ilyenkor azonban már ügyelni kell az élelmezés-egészségügyi várakozási idő betartására is. Találtunk egy szuper és gyors módszert, amellyel távol tarthatjuk a poloskákat a zöldségektől, mindössze néhány fátyolfóliára van hozzá szükségünk.

Egy zárt agráros Facebook-csoportban szúrtunk ki egy hatékony módszert, amellyel hatékonyan távol lehet tartani a poloskákat a zöldségektől. Egy kerttulajdonos osztotta meg tapasztalatait, azzal kapcsolatban, hogy kétségbeesetten kereste a megoldást a kártevő ellen, amikor kapott egy tanácsot. 

Fátyolfóliából zsákokat varrt és ezeket tette az éppen termést hozó zöldségek köré, mint a paradicsom vagy a paprika. Fontos, hogy a zsákok akkorák legyenek, hogy az egész növény beleférjen, ha erre nincs mód, az is elegendő, ha csak a termést hozó részeket fóliázzuk be. Elmondása szerint minden zöldség tökéletesen érik a zsákokban, a kártevők pedig azon kívül ragadtak. 

A kertész posztjában kitért arra is, hogy néhány napja lett nagyon intenzív a poloskainvázió a kertjében, akkor leszedték a már érett terméseket, a többire pedig zsák került. Habár kicsit macerás mindig leszedni a zsákot, amikor már megérett egy termés, majd visszazárni a fóliát, de így legalább van mit szüretelni.


 
 
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Így tarthatod távol a poloskákat a házadtól, lakásodtól.
Sosem volt még ennyire könnyű a poloskák elleni védekezés: ez a trükk működik

Íme, ezek most a legfontosabb szeptemberi teendők.
Szeptemberi feladatok a kertben: itt a lista, ezeket mindenképpen végezd el

Filléres trükkök a fényes és tiszta levelekért.
Sokan hibáznak a szobanövények tisztításakor: ezeket rontják el a legtöbben