Ültessünk otthon olyat, ami nem a megszokott!

Az emberek többsége biztosan kíváncsi arra, miért nem ültet senki otthon citromot, ananászt, vagy avokádót? Valószínűleg azért nem, mert a legtöbben nem is gondolnánk, mennyire egyszerű. Példakánt említünk néhány nem éppen hagyományos gyümölcsöt, amelyeket bátran megpróbálhatunk otthon is elültetni!

Vágjunk ketté hosszában egy citromot, majd szedjük ki fogpiszkálóval a magjait. Ne szárítsuk meg őket, csak mossuk át. Rakjuk bele a magokat egy földdel teli pohárba, szórjunk a tetejére is földet, majd permetezzük be vízzel, és fedjük le a poharat egy néhány helyen kilyukasztgatott fóliával. Rakjuk meleg helyre az elültetett magokat, és várjunk türelmesen az első levelek megjelenésére.


Vegyünk egy szép érett avokádót és hosszában vágjuk ketté. Vegyük ki a magját és mossuk meg alaposan. A magot csak akkor használjuk fel, ha nem penészes és jó állapotban van! A mag felső részébe egy körben szúrjunk 4 fogpiszkálót. Öntsünk egy pohárba vizet és rakjuk bele a magot úgy, hogy csak az alsó fele érjen bele a vízbe. Ha a magunk elkezdett kicsírázni, és már akkorára nőtt, hogy a szár levelet hozott, akkor ültessük át egy földdel teli cserépbe a növényünket, és gondozzuk megfelelő odafigyeléssel.

Ananászt is könnyedén ültethetünk otthon. Vegyünk egy szép gyümölcsöt, aminek vágjuk le a leveles tetejét, nekünk csak erre lesz szükségünk. Letisztítjuk róla az alsó kisebb leveleket, és kettő-hét napig szárítjuk a levágott részt. A levelektől megtisztított részbe körben egy vonalban szúrjunk négy darab fogpiszkálót ugyanúgy, mint az avokádónál. A fogpiszkáló alatti megtisztított részt helyezzük egy vízzel teli pohárba. Öt-nyolc hét múlva már át is ültethetjük növényünket egy cserépbe.


Arra figyeljünk oda, hogy növényeinknek mindig kapjanak elegendő vizet. Míg kicsik a palánták, érdemes permetezve kijuttatni rájuk a vizet, ha nagyobbak lesznek, már kannával is nyugodtan locsolhatjuk őket. A megfelelő mennyiségű napfény biztosítására is mindig fordítsunk energiát. Ha ezeket szem előtt tartjuk, igazi kis egzotikus kertet nevelhetünk fel otthonunkban.


KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Nem csak nyáron, de ősszel is van mire odafigyelnünk a kiskertekben.
Hogyan védekezzünk az őszi kártevők ellen?

Olcsó és minden háztartásban megtalálható.
Ne dobd ki a banánhéjat: 5 tipp, hogy mire használhatod a kertben

Mindezt a háztartásban fellelhető alapanyagokból.
Négy egyszerű praktika a hangyák távol tartásához

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!


Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu