Támogatások előfinanszírozása: tisztázódtak a részletek

agrarszektor.hu
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) közleményében az agrártámogatások előfinanszírozásához kapcsolódó eljárását aktualizálta, és tisztázza az ügyfél és a pénzügyi intézmények közötti finanszírozási kapcsolathoz kötődő bejelentési szabályokat.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az MVH által nyújtott agrártámogatások esetében a gazdáknak lehetősége van arra, hogy a támogatás várhatóan megítélt összegét a bankok előfinanszírozzák.

A gazdálkodó a támogatás meghitelezésére finanszírozási kapcsolatot kezdeményezhet egy általa kiválasztott hitelintézettel. A szerződés megkötéséhez igazolni kell, hogy a gazdálkodó támogatási kérelmet nyújtott be az MVH-hoz. A bankok különböző mértékig finanszírozzák elő az összeget.

A Hivatal figyelmeztet, hogy egy gazdálkodóhoz csak egyetlen egy bankszámlaszám tartozhat, amely az MVH ügyfél-nyilvántartásában is szerepel. Kifizetés pedig kizárólag erre a nyilvántartott bankszámlaszámra történhet. A bank számára pedig az nyújt garanciát, hogy a gazdálkodó csak a hitelintézet hozzájárulásával változtathatja meg az MVH-hoz bejelentett számlaszámot, ezzel egyben biztosított a gazdának nyújtott hitel visszatérülése.

Az ügyfél-nyilvántartási rendszerbe bejelentett fizetési számlaszám módosítását az MVH abban az esetben fogadja el, ha a hitelintézet, illetve egyéb pénzügyi intézmény (pl. faktorcég) hozzájárult a módosításhoz és a bankszámla megváltoztatására vonatkozó megállapodást az MVH felé bejelentette az ügyfél és az adott pénzügyi intézmény.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?