2024. július 27. szombat Olga, Liliána

Támogatások előfinanszírozása: tisztázódtak a részletek

agrarszektor.hu
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) közleményében az agrártámogatások előfinanszírozásához kapcsolódó eljárását aktualizálta, és tisztázza az ügyfél és a pénzügyi intézmények közötti finanszírozási kapcsolathoz kötődő bejelentési szabályokat.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az MVH által nyújtott agrártámogatások esetében a gazdáknak lehetősége van arra, hogy a támogatás várhatóan megítélt összegét a bankok előfinanszírozzák.

A gazdálkodó a támogatás meghitelezésére finanszírozási kapcsolatot kezdeményezhet egy általa kiválasztott hitelintézettel. A szerződés megkötéséhez igazolni kell, hogy a gazdálkodó támogatási kérelmet nyújtott be az MVH-hoz. A bankok különböző mértékig finanszírozzák elő az összeget.

A Hivatal figyelmeztet, hogy egy gazdálkodóhoz csak egyetlen egy bankszámlaszám tartozhat, amely az MVH ügyfél-nyilvántartásában is szerepel. Kifizetés pedig kizárólag erre a nyilvántartott bankszámlaszámra történhet. A bank számára pedig az nyújt garanciát, hogy a gazdálkodó csak a hitelintézet hozzájárulásával változtathatja meg az MVH-hoz bejelentett számlaszámot, ezzel egyben biztosított a gazdának nyújtott hitel visszatérülése.

Az ügyfél-nyilvántartási rendszerbe bejelentett fizetési számlaszám módosítását az MVH abban az esetben fogadja el, ha a hitelintézet, illetve egyéb pénzügyi intézmény (pl. faktorcég) hozzájárult a módosításhoz és a bankszámla megváltoztatására vonatkozó megállapodást az MVH felé bejelentette az ügyfél és az adott pénzügyi intézmény.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31