Változtak a tejtámogatás igénybevételének feltételei

agrarszektor.hu
Területalapú támogatást igénylő egységes kérelmet is be kell nyújtani a termeléstől elválasztott tejtámogatáshoz!

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

A 2011. évre vonatkozóan csak azok a tejtermelők kaphatnak termeléstől elválasztott történelmi bázis alapú tejtámogatást, akik idén egységes kérelmet nyújtanak be a területalapú támogatás (SAPS) igénybevételéhez.

Változtak a tejtámogatás igénybevételének feltételei. A 25/2011. (IV.7.) VM rendelet szerint a 2011. évi tejtermelés támogatására (a termeléstől elválasztott állattartással kapcsolatos jogcímekhez hasonlóan) csak azok az ügyfelek lesznek jogosultak, akik területalapú támogatásra jogosultságot szereztek, és az Egységes Nyilvántartási és Azonosítási Rendszerben (ENAR) állattartóként vannak nyilvántartva.

Azok a termelők tehát, akik korábban részesültek tejtámogatásban, de idén elmulasztják az egységes kérelem részét képező területalapú támogatás benyújtását, a 2011. évre vonatkozóan nem kaphatnak tejtámogatást. A mezőgazdasági termelő a támogatási feltételek teljesülése esetén a rendelkezésére álló történelmi bázisjogosultsága alapján jogosult támogatásra, amelynek pontos összegéről egy külön jogszabály fog rendelkezni a későbbiekben

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?