Fontos megállapodás született: ez az egész magyar tejiparra hatással lehet

Fontos megállapodás született: ez az egész magyar tejiparra hatással lehet

agrarszektor.hu
Stratégiai partneri megállapodást írt alá a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és az Alföldi Tej Kft. A felek az oktatás, a kutatás, az innováció és a társadalmi szerepvállalás területén korábban is meglévő együttműködésüket akarják megerősíteni, illetve bővíteni. A KÁN Egyetemi Napok nyitónapján Prof. Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora és Dr. Pusztai József, az Alföldi Tej Kft. ügyvezetője látta el kézjegyével a megállapodást, ami a korábbi, eseti együttműködéseket helyébe lép.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A felek megállapodtak egyebek mellett abban, hogy az Alföldi Tej Kft. gyakorlati helyszínt biztosít a MATE élelmiszertudományi, gazdaságtudományi és műszaki vonatkozású képzéseinek, és ösztöndíjprogramokkal segíti az egyetem képzéseit, valamint szorosan együttműködnek a kutatás, fejlesztés és innováció területén: új termékek fejlesztése, melléktermékek feldolgozási lehetőségeinek vizsgálata, táplálkozás-élettani hatásokkal összefüggő kutatások/fejlesztések, új, költséghatékony és veszteségcsökkentő technológiák és módszerek kidolgozása szerepel a tervek között. A felek kiemelt feladatul tűzték ki a fogyasztók és a termelők edukálását - írja a MATE. Az ünnepélyes aláírás alkalmával Gyuricza Csaba kiemelte, hogy a hazai élelmiszergazdaság fejlődése érdekében fontos az elméleti és gyakorlati szereplők összekapcsolása.

EZ IS ÉRDEKELHET

A MATE célja e megállapodással az is, hogy a gyakorlati szakembereket oktatóként is bevonják a szakemberképzésbe, hallgatóiknak gyakorlati helyszínt biztosítsanak az Alföldi tej Kft-nél, illetve az, hogy a nemzetközi hírű Tejgazdasági Kutatóintézet aktívan részt vegyen a hazai tejipari fejlesztésekben. Antal Gábor, az Alföldi Tej Kft. felügyelőbizottsági elnöke azt hangsúlyozta, hogy a hazai élelmiszerfeldolgozásnak nemzetközi versenytársaival szemben elmaradása van a tudomány mindennapi használatában, ezen kívánnak változtatni az együttműködéssel, illetve remélik, hogy fiatal mérnökökkel erősíthetik majd a magyar tejfeldolgozó ipart. Dr. Pusztai József, az Alföldi Tej Kft. ügyvezetője az aláírás alkalmával azt hangsúlyozta, hogy a tejfeldolgozás területén nagyon nagy a nemzetközi verseny, így azt reméli az együttműködéstől, hogy javul cégük versenyképessége.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?