Művészetek Magtára nyílt Bódvaszilason

agrarszektor.hu
Bódvaszilason, augusztus 17-én, szerdán nyílt meg Közép-Kelet-Európa első természetművészeti központja, a Művészetek Magtára.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A két volt magtári épület régebben az Eszterházy uradalom tulajdona volt, és több mint 2 millió euróból újult meg, uniós forrásból, a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013“ keretében.
A műemléki oltalom alatt álló épületek ökoturisztikai hasznosítására összesen mintegy 561 millió forintnak megfelelő eurót nyert az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatósága.

Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár kifejtette, hogy a biztosított keretből a megye legnagyobb kiállítóterét hozták létre, amit közösségi létesítményként akarnak működtetni, egy nemzeti parkhoz hasonlóan.

A nyitóbeszédet Bódvaszilas Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár mondta el, aki szerint a kultúra nem elhanyagolandó a gazdasággal szemben, hiszen csak egy erős kultúrával rendelkező országnak lehet csak szilárd, fejlődő gazdasága. Úgy gondolja, az unió helyes döntést hozott, amikor kulturális, és nem gazdasági intézményt hozott létre a helyszínen.


A központ célja egy alkotó- és kiállítótér, illetve egy természetművészeti gyűjtemény létrehozása. MagtArt néven otthont ad majd alkotótáboroknak, workshopoknak, előadásoknak, tárlatoknak, vegyíti a pedagógiai, a természetművészeti, turisztikai, tudományos és kulturális programokat. A vendégek, előadők és turisták elhelyezésére is van lehetőség, méghozzá a magtár tetőterében, ahol apartmanok üzemelnek.

Az első kiállítók közt van Alan Sonfist (USA), Ko Seug-hyun (Korea), Liu Po-chun (Tajvan), Pál Péter (Románia), Anke Mellin (Németország), Ahmad Nadalian (Irán), Bukta Imre (Magyarország), Erőss István (Magyarország), Pokorny Attila (Románia), Szigeti Gábor Csongor (Magyarország), Balázs Péter (Magyarország), Takács Máté (Magyarország), Tomas Gugyela (Szlovákia).

A Művészetek Magtára ingyenesen látogatható augusztus 17-től - írja a kormany.hu

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2023. március 23. 15:09