Elszámoltatási kormánybiztos a Négy Mancs állatvédő egyesület ellen

agrarszektor.hu
Budai Gyula, elszámoltatási kormánybiztos vizsgálódik a Négy Mancs állatvédő szervezet háza táján - írja az mno.hu.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A legerőteljesebb kiváltó ok az alapítvány közvetlenül a magyar libatenyésztők ellen folytatott lejárató kampánya, illetve annak kérdéses finanszírozása. Az állatvédők elleni vizsgálatba bevonták a Fővárosi Főügyészséget is, amely szervezet jelenleg törvényességi vizsgálatot folytat, valamint az alapítvány gazdálkodásával kapcsolatos dokumentumokat ellenőrzi.

A legfőbb kérdés, hogy a Négy Mancs gazdálkodása megfelel-e a jogszabályoknak, illetve hogy tisztázni tudja-e a támogatások felhasználásának jogszerűségét. Vita tárgya az is, hogy a szervezet miből finanszírozta libatenyésztők elleni kampányát.

A Négy Mancs állatvédő alapítvány mintegy két hónappal ezelőtt támadást indított a magyar libatenyésztők ellen, s ezzel elérte, hogy a német Köln városában tartandó Kölnmesse élelmiszer-ipari szakkiállításról a szervezők a botrányoktól tartva kitiltsák a töméses hizlalásból származó termékeket.

A tiltást diszkriminatív, Európai Jogrenddel ellenkező mivolta miatt azóta visszavonták, de a libatenyésztők mégis jogi útra vitték az ügyet.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?