Folyamatosan fizeti az MVH a nemzeti agrártámogatásokat: újabb 14 milliárd forintot kapnak a gazdálkodók (Sajtóközlemény)

agrarszektor.hu
Több nemzeti támogatás kifizetését indította el a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. Öt jogcímen a 24 milliárd forintos keretből, a héten közel 14 milliárd forint jut el a termelőkhöz, a fennmaradó összegek kifizetése is folyamatos.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Budapest, 2012.02.15.

A sertés ágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatásban 700 gazdálkodó részesül, ők összesen 5 milliárd forintot kapnak. A baromfi állatjóléti támogatás kifizetésével pedig csaknem 3 milliárd forint kerül 1400 baromfitartóhoz. Az állattartók az előírásokon túlmutató állatjóléti kötelezettségvállalás ellentételezésére kaphatják e támogatásokat.

Ezen kívül az állatbetegségek megelőzésére és leküzdésére, valamint az állati hulla elszállítására igénybe vehető támogatások 2 milliárdos összegét is megkapják az arra jogosultak.

A héten indul az agrárkár-enyhítési juttatás kifizetése is, ami a szerződő mezőgazdasági termelők körében az elemi csapás okozta károk részleges megtérítésére szolgál. A 2011. évre vonatkozó kárenyhítő juttatások kifizetése 4300 termelőt érint, akiknek a héten több mint 4 milliárd forintot fizet ki a hivatal.

Az online ügyfélszolgálati rendszer kibővítésre került az MVH-nál, így az összes EMVA-ból finanszírozott jogcím és az Egységes Kérelem jogcímeivel kapcsolatos információk elérhetőek az www.mvh.gov.hu oldalon az Elektronikus ügyintézés menüpont Ügyfél tájékoztatási rendszer alkalmazásban.
A naprakész tájékozódás érdekében vegyék igénybe az MVH hírlevél szolgáltatását és regisztráljanak a www.mvh.gov.hu oldalon.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03