Kifakadtak a románok: ne csak az erdélyi gazdák kapjanak milliárdokat a magyar kormánytól

agrarszektor.hu
A román kormány álláspontja világos az ügyben: nem tetszik neki, hogy Budapest milliárdos támogatásban részesíti az erdélyi gazdálkodókat. Bukarest szerint ez az etnikai megkülönböztetés iskolapéldája.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A román külügyminisztérium figyelmeztette Magyarországot az erdélyi gazdálkodóknak nyújtott "masszív" támogatások miatt. A minisztérium szerint Budapest etnikai alapon osztogat pénzeket egy idegen országban. De ha már a magyar kormány ragaszkodik hozzá, hogy támogatásban részesítse a romániai termelőket, akkor azt nemzeti hovatartozásra való tekintet nélkül tegye. Vagyis jusson a román gazdáknak is a magyar forintokból.

A minisztérium hangsúlyozta, hogy ebben a kérdésben nincs kétoldalú megállapodás Románia és Magyarország között, Bukarest nem jelezte egyetértését a programmal, amelyen keresztül a budapesti kormány több tízmillió euróval finanszírozza az erdélyi gazdákat. A szaktárca jelezte Magyarországnak, hogy "ez a fajta gazdasági segítségnyújtás túlmutat azon, amelyet egy állam egy másik ország területén élő kisebbségének a nemzetközi szabályok szerint nyújthat". Ilyen intézkedéseket csak a román állam beleegyezésével és etnikai megkülönböztetés nélkül lehet végrehajtani - írta a romania-insider.com. a g4media.ro-ra hivatkozva.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 13. 13:31