100 milliárdokkal kárpótolnák az angol gazdákat a Brexitért

agrarszektor.hu
Fokozatos átállást képzel el a pénzügyi keretrendszerben a Country Land and Business Association Nagy-Britanniában. Azt javasolja, hogy 2021-től évi 200 millió fonttal támogassák a gazdákat hasonló célok elérésében, mint amilyeneket az EU is finanszírozott.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Egy mezőgazdasági törvényjavaslat szerint Anglia és Wales gazdálkodói számára a Brexit utáni hét évben fokozatosan megszüntetik a közvetlen kifizetéseket - írja a farminguk.com. A legújabb kutatások azonban rámutatnak, hogy a piaci bizonytalanságok miatt a gazdálkodók éppen ebben az időszakban lesznek a "legjelentősebb kockázatoknak" kitéve. Ezért a Country Land and Business Association (CLA) javaslatot tett egy 1,4 milliárd font (532 Mrd forint) összegű alapra, amely 2021-től kezdődően 7 éven át évi 200 millió fonttal segítené a gazdákat.

A befektetési alap a jó gyakorlatokat és az új technológiákat támogatná, beleértve az épületek, eszközök és egyéb  infrastruktúra beszerzését. Mindez elősegítené a mezőgazdaság termelékenységének növekedését, és fokozná a szektor ellenálló képességét a piaci hatásokkal szemben, továbbá környezeti oldalról is előnyös lenne - indokolta a CLA. Az alap egy 30 millió font összegű tanácsadási alapot is tartalmazna, hogy ösztönözze a szakmai-üzleti tanácsadás iránti igényt, és könnyítse a technológia-váltásokat.

A csomaggal párhuzamosan a CLA javasolja a jelenlegi agrár-környezetvédelmi rendszerek finanszírozásának növelését, valamint az állatjóléti programok folytatását is. A szövetség elnöke, Tim Breitmeyer arra inti a kormányt, hogy a mezőgazdasági termelőket érő változások mértékét "ne becsülje alá" a Brexitet követő években. Így folytatta:  "A szükséges beruházásokat támogató, évi 200 millió font összegű alap segíteni fogja az ágazatot abban,  hogy továbbra is fenntartható módon lássa el minőségi élelmiszerrel a lakossságot."

Az "Eredményes átmenet biztosítása a mezõgazdaság, az erdõgazdálkodás és a környezetvédelem érdekében" című politikai tájékoztatót október 25-én, pénteken adták ki.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02