Veszprém megyében befejeződött az őszi árpa aratása

agrarszektor.hu
Négy tonna feletti termésátlag őszi árpából Veszprém megyében.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Veszprém megyében befejeződött az őszi árpa aratása, a mintegy hétezer hektár vetésterület nagy részén hektáronként 4 tonna feletti átlagtermést mértek - tájékoztatta a Veszprém Megyei Kormányhivatal földművelésügyi igazgatósága hétfőn az MTI-t.

A közlemény szerint megalapozott az igazgatóság egész megyére vonatkozó, hektáronkénti 4,3-4,4 tonnás becslése. Hozzátették: az őszi árpa aratása a természeti adottságok miatt a sekély termőrétegű Kemenes-hát környékén kezdődött, és a Bakony lankáin fejeződött be.

A mintegy nyolc és félezer hektár káposztarepce esetében az elmúlt héten próbavágásokat végeztek a gazdák. A termésátlagokban nagy szélsőségek várhatók: a gyenge kéttonnás hektáronkénti hozamok mellett háromtonnás és azt meghaladó átlagok is lehetnek.

Az őszi búza 31 ezer hektáron érik, Veszprém megyei viszonylatban jó hozamokat jósolnak az agrárszakemberek. Ezen kívül tavaszi árpából mintegy ötezer, rozsból ezer, zabból 3,8 ezer, míg tritikáléből 4,1 ezer hektárról kerül a termés a következő hetekben a magtárakba.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?