Elkezdődött az aratás Ukrajnában: a háború közepén indultak be a munkák

Elkezdődött az aratás Ukrajnában: a háború közepén indultak be a munkák

agrarszektor.hu
Ukrajna déli, Odessza régiójában a gazdák megkezdték a gabona betakarítását. A helyi tisztviselők jelentése szerint az első tétel őszi árpát már ki is csépelték.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

Megkezdődtek a betakarítási munkálatok Ukrajnában. A legfrissebb jelentések szerint az ország déli részén, Odessza régióban az őszi árpa első tételeit már ki is csépelték - írta meg a Reuters. Ukrajna a világ egyik legnagyobb gabonatermesztője és -exportőre, de az elhúzódó orosz-ukrán háború miatt az idei terméshozam várhatóan a 2022-es 53 millió tonnáról mintegy 45 millió tonnára fog csökkenni.

A mezőgazdasági minisztérium a múlt héten közölte, hogy Ukrajna 2023-as tavaszi vetése csaknem befejeződött, közel 13 millió hektáron vetettek gabonát az országban. A június 16-i állapot szerint a vetésterület 271,1 ezer hektár tavaszi búzát, 810 ezer hektár árpát, 138,5 ezer hektár borsót, 146,2 ezer hektár zabot, 4 millió hektár kukoricát és egyéb árut tartalmazott.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?