Elkezdődött az aratás Ukrajnában: a háború közepén indultak be a munkák

Elkezdődött az aratás Ukrajnában: a háború közepén indultak be a munkák

agrarszektor.hu
Ukrajna déli, Odessza régiójában a gazdák megkezdték a gabona betakarítását. A helyi tisztviselők jelentése szerint az első tétel őszi árpát már ki is csépelték.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Megkezdődtek a betakarítási munkálatok Ukrajnában. A legfrissebb jelentések szerint az ország déli részén, Odessza régióban az őszi árpa első tételeit már ki is csépelték - írta meg a Reuters. Ukrajna a világ egyik legnagyobb gabonatermesztője és -exportőre, de az elhúzódó orosz-ukrán háború miatt az idei terméshozam várhatóan a 2022-es 53 millió tonnáról mintegy 45 millió tonnára fog csökkenni.

A mezőgazdasági minisztérium a múlt héten közölte, hogy Ukrajna 2023-as tavaszi vetése csaknem befejeződött, közel 13 millió hektáron vetettek gabonát az országban. A június 16-i állapot szerint a vetésterület 271,1 ezer hektár tavaszi búzát, 810 ezer hektár árpát, 138,5 ezer hektár borsót, 146,2 ezer hektár zabot, 4 millió hektár kukoricát és egyéb árut tartalmazott.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?