Súlyos aszály pusztít Kínában

MTI
Több mint 15 millió hektár legelőn és 150 ezer hektár mezőgazdaságilag művelt területen pusztít az elmúlt három év legsúlyosabb aszálya Kínában, állatok százezrei szenvednek a vízhiánytól Belső Mongóliában - jelentette helyi forrásból a kínai média.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az északi Belső-Mongol autonóm terület hét prefektúrájában, illetve városában április óta körülbelül 600 ezer embernek, gazdálkodónak okozott kárt a szárazság, közülük csaknem 300 ezernek jelent gondot az ivóvízhez jutás. Becslések szerint 1 millió 340 ezer szarvasmarha itatását nem tudják kielégítően megoldani. Az elsődleges kalkulációk az agrárgazdaságot ért közvetlen anyagi kárt 227 millió jüanra (8,4 milliárd forint) teszik.

A térség legsúlyosabban érintett vidéke Arahszan prefektúra, ahol 1961 óta nem volt ilyen aszály. Több mint 140 napon át nem esett eső, amit az itteni legelők 98 százaléka megsínylett. A másik súlyosan érintett tartomány a közép-kínai Honan, ahol június óta a szokásos csapadékmennyiségnek a 30-50 százaléka hullott le. Ennek következtében a kisebb víztározóknak az egyharmada, a kis és közepes folyóknak több mint a fele kiszáradt - idézte a térségi katasztrófavédelem központját a Hszinhua hírügynökség.

Honanban több mint 900 ezer hektár veteményt károsított a vízhiány, Pingtingsan városban pedig, ahol csaknem negyven éve nem volt hasonló szárazság, lényegében kiürült a település ivóvizét biztosító tározó. Leálltak az autómosók, szüneteltetik szolgáltatásaikat az uszodák és fürdők, a főbb vízhasználó vállalatok számára korlátozásokat vezettek be. A tartomány székhelyén, Csengcsouban vasárnaptól kezdve négy napon át egyes lakótelepek, üzemek és vállalatok áramellátását is korlátozzák.

Az időjárás-előrejelzések szerint Belső Mongólia nagy részében a következő napokban is átlagosan 35 Celsius-fok feletti melegre kell számítani, Honanban úgyszintén nem várható eső a jövő héten.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55