Teljesen ellepte a holland földeket a gaz: ez áll a brutális gyomosodás hátterében

Teljesen ellepte a holland földeket a gaz: ez áll a brutális gyomosodás hátterében

agrarszektor.hu
A Colijnsplaat mellett megrendezésre került Hagyma Nap (Uiendag) egyik szakmai látványossága egy herbicid kísérlet volt, amelyben a jelenleg engedélyezett gyomirtókat permetezték ki különböző parcellákra egyedül vagy kombináltan. Az eredmények azt mutatták, hogy több gyomnövény is simán feltört, az Agrifirm szakembere, Johan Borooijmans szerint pedig egyszerűen az a helyzet, hogy a jelenleg engedélyezett herbicid-vertikum nem elégséges a hagymaföldek megfelelő védelmének biztosítására.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A szűkebb szerpaletta mellett az idei nyári aszály is meghatározó szereppel bírt, melynek következtében a gyomirtók nem tudtak megfelelően működni. Borooijmans szerint lehet segíteni a helyzeten talajherbicidek korai kijuttatásával, megfelelően mély vetéssel, a vetőágy gyors lezárásával, de ilyen aszályos körülmények között a mechanikai gyomirtásnak is óriási szerepe van, sőt, Hollandiában jelentősége egyre nő. Tavaly már kivonták a forgalomból a Pyramin (kloridazon) és a CIPC (klórprofám), idén pedig az Emblem Flo/Bromotril (mindkettő bromoxinil hatóanyag) kontakt herbicideket, pedig ezeket különösen aszályos körülmények között nehéz pótolni - írja a FruitVeB.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?