Átfogó támogatást nyújt a Contivo program

agrarszektor.hu
Több mint 60 gazdálkodó csatlakozott eddig a Syngenta kezdeményezésére létrejött Contivo™ szakmai programhoz. Ők már csaknem 40 ezer hektárnyi földterületen kamatoztatják a szerzett ismereteket és szolgáltatásokat, hangzott el a program évértékelő konferenciáján. A siófoki rendezvényen két új szakmai partner is csatlakozott az országban egyedülálló összefogáshoz.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Ma sokkal nehezebb és összetettebb feladat mezőgazdasági vállalkozást eredményesen irányítani, mint húsz éve, szögezte le Czigány Tibor, a Syngenta ügyvezető igazgatója előadásában. Napjainkban számos problémával kell szembenézniük, amelyek alapvetően befolyásolják termelésük sikerességét. Ilyen a szélsőségekbe hajló időjárás, a 2014-es évre ez különösen igaz volt.

A terményárak ingadozása, a növekvő inputanyagárak, valamint a kiszámíthatatlan pénzügyi lehetőségek mind-mind fejtörést okoznak a szektor főszereplői számára - hangsúlyozta Czigány Tibor. Ezen kívül egy gazdálkodónak manapság nem pusztán me-zőgazdasági feladatokat kell ellátni, hanem olyan komplex vállalatirányítási, pénzügyi folyamatokat is menedzselnie kell, amelyek tíz-húsz éve elképzelhetetlenek voltak. A magyar gazdák úgy lehetnek versenyképesek, ha alkalmazkodnak a megváltozott körülményekhez. Egyedülálló kezdeményezésként nemcsak növényvédelmi technológiával, fajta- és hibridválasztékkal, kutatás-fejlesztéssel, információink átadásával támogatjuk a termelőket, hanem partnereink révén olyan szolgáltatásokat kínálunk számukra, amelyek átfogó támogatást nyújtanak a termelőknek.

Heicz Péter üzletfejlesztési vezető, a program felelőse kifejtette: a Contivo™ három pillérre épül. Az első a talaj, melyben kímélő talajművelés, okszerű tápanyagutánpótlás és talajélet javítása a cél. A másik az ehhez alkalmazkodó hibrid- és fajtaválaszték, valamint a hatékony növényvédelem alkalmazása. A harmadik láncszem a termelési stratégia. Ide tartozik a beruházások, fejlesztések alapjainak kialakítása, pénzügyi hátterének biztosítása, valamint a jól szervezett adminisztratív háttér, amely kiszolgálja a termelő napi munkáját. A szaktanácsadói segítséget eddig hatvan gazdálkodó vette igénybe, számuk folyamatosan bővül. Az ismereteket és szolgáltatásokat csaknem 40 ezer hektárnyi termőterületen kamatoztatják.

A Contivo stratégiai partnerei a Syngenta mellett a Väderstad, az Agro.Bio, a Yara Hungaria Kft., az Agrovir Kft., a Budapest Bank Zrt. és a Generali-Providencia Biztosító Zrt.. A tudományos intézmények közül a a Debreceni Egyetem Karcagi Kutató Intézete, a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kara és a Magyar Tudományos Akadémia MTA Mezőgazdasági Kutatóintézete segíti a programot. Most két új partner csatlakozott az együttműködéshez. Az Inter-M Kft. és az Agrokont Zrt.. Az agrárgazdálkodók olyan egyedi szolgáltatásokat is kapnak a Contivo™ főszereplőitől, amelyek csak ebben a konstrukcióban érhetőek el.

A következő időszakban a szaktanácsadói rendszer bővítése mellett a cél, hogy egyre több gazdaság csatlakozzon, rövid időn belül legalább 100 ezer hektárra bővítve a programba bevont termőterületet.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?