Horribilis károk a jégesők miatt - Így lehetne kivédeni

agrarszektor.hu
Horribilis károkat szenvednek a mezőgazdasági termelők a jégesők miatt, ezért Magyarország egész területére jégvédelmi rendszert kellene kiépíteni. Az időjárási veszteségeket azért is mérsékelni kellene, hogy stabilizálni lehessen a mezőgazdaság GDP-teljesítményét. A Földművelésügyi Minisztérium (FM) tervezi az országos jégeső-elhárító rendszer létrehozását.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kétmilliárd forintos kárt szenvedtek a soltvadkerti szőlőtermelők - utalt az ország nagy részét sújtó, múlt heti jégesőkre parlamenti felszólalásában Font Sándor (Fidesz). Szerinte Magyarország teljes területén ki kellene építeni a jégvédelmi rendszert, mivel a létrehozás költsége eltörpül a veszteségekhez képest.

Ha stabilizálni szeretnénk a mezőgazdaság GDP-hez adott teljesítményét, akkor csökkenteni kellene az időjárás okozta veszteségeket - fogalmazott az MTI szerint Font Sándor. Hozzátette: a jégkárok csökkentéséhez megvannak az elérhető árú jégvédelmi rendszerek.

A Földművelésügyi Minisztérium ebben a ciklusban célul tűzték ki az egész országot lefedő rendszer kiépítését, a megvalósításra a második félévben nyílik meg uniós program - közölte Nagy István, a tárca államtitkára. Az országos jégeső elhárító rendszer megvalósítását az agrárkamara vállalja. A rendszer fenntartásához a termelők hozzájárulása elengedhetetlen, de szükséges lehet biztosítók, önkormányzatok bevonása is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?