Döntött a csúcstárca - Megvannak a nyertesek

agrarszektor.hu
Mintegy 18 milliárd forint értékben támogatja a Miniszterelnökség környezetbarát és energiahatékony kertészeti gépek beszerzését. Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap pályázatán 1800 kérelmet támogatottak, a nyertesek várhatóan már a héten értesítést kapnak.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kis értékű kertészeti gépekre több mint 1700-an nyújtották be igényüket, nagy értékű gépekre pedig közel 300-an pályáztak. Kis értékű gépeknél 35 millió, nagy értékűek beszerzésénél 140 millió forint volt a maximálisan elszámolható összeg. A kis értékű gépek beszerzésére most induló és korábban alakult vállalkozások is, míg nagy értékűekre csak működő vállalkozások pályázhattak.

A támogatás mértéke 35-45 százalék között változik. A beérkezett igény mind a kis értékű, mind pedig a nagy értékű gépek esetében közel 10-10 milliárd forint volt. A Miniszterelnökségen működő Irányító Hatóság több mint 1800 kérelmet támogat, amelyek összértéke - a kiíráskor tervezett 10 milliárd forinttal szemben - meghaladja 18 milliárd forintot.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) meg is kezdte a támogatási döntések postázását, hogy a gazdálkodóknak fejlesztéseik befejezésére elegendő idő álljon rendelkezésre. A Miniszterelnökség múlt heti rendeletmódosításának köszönhetően a megvalósítási határidő és a kifizetési kérelem benyújtási határideje is meghosszabbodott. Az időpontok egységesen 2015. október 15-re változtak.

A tárca közleménye szerint a kormány nagy hangsúlyt fektet a vidékfejlesztés területén a kis- és közepes - főként családi - gazdaságok támogatására, hiszen ezek a vállalkozások jelentős munkahelyteremtő és munkahelymegtartó képességgel rendelkeznek. Az idén lezáruló, 2007-2013-as európai uniós vidékfejlesztési ciklus kifizetéseinek már több mint 90 százaléka 2015. június 30-ig teljesült, a fennmaradó rész kifizetése pedig év végéig megtörténik. Többek között e célhoz járul hozzá a kertészeti gépek beszerzésére kiírt pályázat is - fogalmaz a minisztérium közleménye.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?