2024. szeptember 21. szombat Máté, Mirella

Ennyit fizetnek Orbánék a migránsok miatti károkra

MTI
Százmillió forintot szán a kormány az illegális bevándorlók okozta mezőgazdasági károkra. A kabinet Fazekas Sándor földművelésügyi minisztert bízta meg azzal, hogy dolgozza ki a támogatási konstrukciót. Egy hektárra 15-30 ezer forint kártérítés járhat.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 22-ig!

A Magyar Közlönyben megjelent Fazekas Sándor rendelete, amelyben az áll, hogy a termelők a mezőgazdasági károk kompenzálására vissza nem térítendő, csekély összegű támogatásnak minősülő jövedelempótló támogatást vehetnek igénybe. A kormány 100 millió forintos keretösszeget határozott meg azokra a károkra, amelyeket a migránsok a déli országhatárnál okoztak.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most az Agrárium 2016 konferenciára!

A támogatásra azok a mezőgazdasági termelők lehetnek jogosultak, aki nyilatkoznak arról, hogy kárukat illegális bevándorlók okozták, valamint arról, mekkora az érintett termőföldterület, mi a hasznosítás módja. A gazdálkodóknak nyilatkozniuk kell arról is, hogy van agrárkamarai falugazdászi igazolásuk, illetve nem állnak felszámolási, végelszámolási vagy adósságrendezési eljárás alatt.

A jövedelempótló támogatás mértéke szántóföldnél legfeljebb 15 ezer forint hektáronként, míg ültetvények vagy szántóföldi és egyéb zöldségféléknél - ideértve e növénykultúrák fóliás vagy üvegházi termesztését is - legfeljebb 30 ezer forint hektáronként.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?