Ekkora paradicsomfarm még nem épült a világon (videó)

agrarszektor.hu
Dél-Ausztrália főként sivatagjairól és tengerpartjáról híres. A part egyik - vagy kétszáz kilométeres öblében - van Port Augusta, ahol viszont most egy nagy paradicsomfarm létrehozásáról szólnak a hírek, de ez olyan farm, amelyhez az öntözővizet a tengerből veszik.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A farmon négy, egyenként öthektáros klimatizált üvegházban a számítások szerint évente 15 ezer tonna paradicsomot termelnek, de ehhez építeni kellett egy 127 méter magas tornyot, amelyre 23 ezer tükör fókuszálja a nap fényét.

Az így nyert hővel aztán desztillálják a tengervizet, áramot fejlesztenek, amellyel az üvegházak légkondiját, meg a szivattyút üzemeltetik, ami megtölti a 115 millió literes víztározót. Bizonyára szükség is van rá, hiszen a nyilvánosságra hozott adatok szerint a naperőmű napi édesvíztermelő kapacitása egymillió liter. A két éve kezdődött építkezés alig került többe 200 millió ausztrál dollárnál, de a helyiek úgy vélik, megérte a befektetés.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 13. 14:03