Chilei sivatagban tesztelt kukoricát dob piacra a Syngenta

agrarszektor.hu
Új szárazságtűrő kukoricahibrideket dob piacra Magyarországon a Syngenta. A növényeket a cég sivatagi körülmények között is tesztelte. A napraforgószektorban - ahol a Syngenta tavaly 55 százalékosra növelte részesedését - több új gyomirtó szert vezetnek be.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

A chilei Atacama sivatagban is tesztelte a Syngenta azokat az új kukoricahibrideket, amelyeket 2018-tól a magyar piacra is bevezet - áll a társaság közleményében. Az új nemesítésű hibridek az alkalmazkodóképességben - a hő- és szárazságstressz tűrésben -, illetve a termőképességben térnek el a hagyományos hibridektől. A kukorica az időjárás változékonyságának kitett, biológiailag is nagy vízigényű növény, ezért az egyre gyakoribb aszályos évek vízhiánya érzékenyen érinti a hazai öntözés nélküli kukoricatermesztést - indokolta a lépést a cég.

A napraforgó ágazatban a Syngenta idén megújítja hagyományos gyomirtású szegmensét. A cég a napraforgónál tavaly 55 százalékra növelte piacvezető részesedését. A hazai termelők 2017-ben 2,84 tonnás termésátlagot értek el, miközben a világpiaci átlag 1,9 tonna volt.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?