Gyuricza: versenyelőny nekünk a GMO-mentesség

MTI
Versenyelőnyt jelent Magyarország számára, hogy olyan géntechnológiai módosításoktól (GMO) mentes termékeket állítunk elő, amelyek a világpiacon magasabb áron értékesíthetők. A nemzeti fehérjeprogram célja, hogy Magyarország a feldolgozott termékek előállításában is javíthassa pozícióit.

Magyarország, a világon egyedüli országként, az alaptörvényben deklarálta a GMO-mentességet, és azóta igyekszik az ezzel kapcsolatos gondolkodásmódot az Európai Unió más országaira is kiterjeszteni - mondta Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója az M1 televíziós csatornán. A GMO-mentes termékek ugyanis magasabb áron értékesíthetők a világpiacon, ami Magyarországnak versenyelőnyt jelenthet - tette hozzá.

A főigazgató szerint a nemzeti fehérjetakarmány-stratégiát azért dolgozták ki, hogy ne csak az alapanyag-előállításban, hanem az állattenyésztésben és a feldolgozott termékeknél is javíthassa Magyarország pozícióit a nemzetközi piacon. A hosszú távú cél pedig, hogy az oszág GMO-mentességi törekvései tovább erősődjenek - állapította meg.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2022. augusztus 16. 18:03