Itt vannak a hőségtűrő, új, francia szőlőfajták

agrarszektor.hu
A június végi hőhullám után - a globális felmelegedésre válaszul - a Bordeaux Supérieur borvidék termelőinek szindikátusa bejelentette, hogy jóváhagyta hét új szőlőfajta használatát, mert azok a melegebb időjárás ellenére is biztosítják a bor savtartalmát és a hozamuk sem csökken a forróságban - írja blogjában a Syngenta a Le Syndicat Viticole des AOC Bordeaux & Bordeaux Supérieur-ra hivatkozva.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A borvilág egyik legkonzervatívabb területén az új fajták ültetésének engedélyezése hatalmas lépésnek számít. Jóllehet a borvidék fő fajtái a Merlot és Cabernet Sauvignon, valamint kisebb mennyiségben a Cabernet Franc, a Petit Verdot és a Malbec, de néhány borász már évek óta telepített nem honosított szőlőfajtákat a klímaváltozás elleni védekezésül.

A hét fajta közé tartozik a Marselan és a portugálok kedvence, a Touriga Nacional, valamint a kevésbé ismert Castets és Arinarnoa. A fehér borok esetében az újonc fajták az Alvarinho, a Petit Manseng és a Liliorila, amely az 1950-es években született a Baroque és a Chardonnay keresztezéséből. A tervek szerint a borvidékeken az új fajták a fajtaösszetétel 10 százalékát tehetik ki az ültetvényeken, de a termelő legfeljebb a teljes szőlőterületének 5 százalékán telepítheti őket. Ha a végleges jóváhagyás megtörténik, akkor az új fajták telepítése a 2020/21-es szezonban kezdődhet el - írja a blog.syngenta.hu.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?