Dögös vasak: hamarosan érkeznek a Kubota új traktorai

agrarszektor.hu
A Kubota, szem előtt tartva a fenntarthatóság egyre fontosabbá váló követelményét, új technológiát fejlesztett ki, hogy kiszolgálja a modern gazdálkodók minden igényét. A gyártó az új M7003-as széria megalkotása során erősen épített a korábbi, M7002-es sorozat sikerére.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az M7003-as széria gépeiben a Kubota a legújabb, V-ös kategóriájú motorja lesz, amely egyszerre hatékony és megbízható. A traktorok három teljesítménykategóriában lesznek megvásárolhatóak, lesz egy 130 lóerős, egy 150 lóerős és egy 170 lóerős változat is, valamint mindegyik modellhez jár majd egy 5-20 lóerős teljesítményrásegítő. Ez persze még mindig nem elég ahhoz, hogy az amerikai gazdák marka bizseregni kezdjen, de az biztos, hogy az előtte álló munkákat el fogja végezni.

EZ IS ÉRDEKELHET

 

A motorok maximális percenkénti fordulatszáma 1900 lesz. Az új motorok szennyezésgátlóval, DPF szűrővel és SCR-technológiával is fel lesznek szerelve, hogy csökkentsék a járművek nitrogén-oxid-kibocsátását. A Kubota megnövelte a DPF szűrő élettartamát is, amely most már 3000 óra helyett 6000 órányi munkavégzést tesz lehetővé két tisztítás között.

Az új modellek kétféle sebességváltási mechanizmussal lesznek megvásárolhatóak, Powershift vagy Kubota Variable Transmission, azaz KVT váltórendszerrel. A Poweshifttel rendelkező modellek egy új funkcióval bővültek, ez az Xpress restart, ami a kuplungot közvetlenül fékpedál aktiválásához kapcsolja. Ezáltal a vezető anélkül is megállíthatja a traktort, hogy használná a kuplungot.

A széria modelljei új, hidraulikus kormányművet kapnak, amely egy Multi Speed Steering Control rendszerrel is fel lesz szerelve. Ezt a traktor felhasználásától és sebességigényétől függően lehet majd beállítani, ezzel is növelve a jármű manőverező képességét és egyszerűsítve az irányítást.

Új funkció lesz a TIM technológia, amely a traktorra szerelt eszközök és szerszámok automatikus irányítását teszi lehetővé. A "Swap valve" funkció pedig teljes szinkront biztosít a kezelőkar és a hátsó, színes szelepekre telepített eszközök között.

Mel McGlinchey, a Kubota traktormarketingért felelős igazgatóhelyettese elmondta, hogy"az M7003-as széria az elődje, az M7002-es sikerére épült, és minden körülmények között magas szintű teljesítményre képes. Az új sorozat modelljeit a fenntarthatóság érdekében a legfejlettebb technológiákkal láttuk el, hogy tovább növeljük a motor teljesítményét, a manőverező képességét és hatékonyságát."

A Kubota új M7003-as traktorai 2020 első negyedévétől lesznek megvásárolhatóak, a vártnál jóval hamarabb. A hírt a FamingUK írta meg.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 13. 14:03