Ezek most a magyar gazdák kedvenc traktorai: itt a friss lista

agrarszektor.hu
2021 júliusában a magyar gazdák közel 16 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2019 hetedik hónapjához képest pedig 30 százalékkal kevesebb traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka júliusban a John Deere volt, amelyből 29-et adtak el a hónapban, a második helyen pedig a Claas végzett, amelyből 21 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán harmadik a Solis, negyedik az Arbos, ötödik pedig a Fendt volt az év hetedik hónapjában. Érdekesség, hogy a New Holland most csak a tizedik helyen végzett.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

2021 júliusában az öt legnépszerűbb traktormárka Magyarországon a John Deere, a Claas, a Solis, az Arbos és a Fendt voltak - derül ki a carinfo.hu adataiból. John Deere-ből 29-et adtak el júliusban, ami 34-gyel kevesebb, mint egy évvel korábban, míg Claas-ból 21 darab, 2-vel kevesebb talált gazdára. Solis-ból 13-mal többet, 18 darabot vásároltak most a gazdák, Arbos-ból 12-t, 11 darabbal többet, Fendt-ből pedig 10-et, 3-mal több traktort értékesítettek most júliusban, mint 2020-ban. Jól látszik tehát, hogy a két vezető márkából jóval kevesebb kelt el az év hetedik hónapjában, mint egy évvel korábban, ráadásul a New Holland egészen a tizedik helyre csúszott vissza júliusban, és olyan márkák előzték meg a népszerűség listán, mint a Kubota, a TGB vagy a Kramer.

2021 júliusában összesen 212 traktor talált gazdára Magyarországon, ami az egy évvel korábbi mennyiséghez képest 15,5 százalékkal kevesebbet jelent, 2020 júliusában ugyanis 251 traktor kelt el. 2019-hez képest szintén csökkent az eladott traktorok száma, akkor 303 darabot értékesítettek, 30 százalékkal többet, mint most. 2021-ben eddig 1845 traktor talált gazdára, a tavalyi év első hét hónapjában azonban 1822 darab, ami 1,3 százalékkal kevesebb eladott gépet jelent.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?