Kevesebb mint egy hónapja maradt a dohánytermelőknek a támogatás igénylésére

Kevesebb mint egy hónapja maradt a dohánytermelőknek a támogatás igénylésére

agrarszektor.hu
Kihirdették a dohány szerkezetátalakítási nemzeti programban igényelhető mezőgazdasági és általános csekély összegű támogatási kérelem benyújtásának feltételeit.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A 2019. tárgyévre vonatkozóan a kötelezettségek teljesítéséről nyilatkoznia kell azon ügyfeleknek, akik dohánytermelők, azaz a 53/2015. (IX.14.) FM rendelet szerinti Burley, illetve Virginia dohány szerkezetátalakítási támogatási jogosultsággal rendelkeznek, illetve, mint együttműködő termelők dohánytermelőtől átvállaltak munkaórára, vagy munkaórára és árbevételre vonatkozó kötelezettséget, és azt jóváhagyták, olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán megjelent közleményben.

Azon dohánytermelők, illetve együttműködő termelők, akik a tárgyév vonatkozásában részt vesznek a szerkezetátalakítási programban és teljesítették a kötelezettségeket, mezőgazdasági csekély összegű támogatást igényelhetnek az aktivált szerkezetátalakítási támogatási jogosultság mértékéig azzal, hogy kérelmezőnként legfeljebb öt szerkezetátalakítási jogosultság alapján igényelhető a támogatás. A támogatási kérelemhez csatolni kell az elsődleges feldolgozóval kötött szerződés másolatát a dohánytermesztésre vonatkozóan, valamint a szerződésben vállalt dohány átvételét igazoló szigorú számadású bizonylato(ka)t.

A dohánytermelő a mezőgazdasági csekély összegű támogatás mellett általános csekély összegű támogatást is igényelhet, a támogatás igénylésének feltétele, hogy a dohánytermelő minden jogosultsága után (beleszámolva a mezőgazdasági csekély összegű támogatás igénylésének alapjául szolgáló jogosultságot is) működtessen, vagy béreljen legalább 0,2 egységnyi dohányszárítót.

A nyilatkozatot, illetve támogatási kérelmet a K0197 számú nyomtatványon postai úton kell benyújtani az ügyfél lakhelye/székhelye szerint illetékes Megyei Kormányhivatalhoz, Csongrád megye esetén a Csongrád Megyei Kormányhivatal Hódmezővásárhelyi Járási Hivatalához 2020. február 17-ig. A 2/2020. (I. 14.) számú Kincstár Közlemény elérhető a Magyar Államkincstár honlapján.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?