Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.06. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.06. csütörtök

agrarszektor.hu
Délelőtt fátyol-, majd gomolyfelhők érkeznek, amelyek az északi, északkeleti megyék felett lesznek vastagabbak, utóbbi térségben elvétve hózáporok is lehetnek, emellett azonban többórás napsütés várható - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2020.02.06.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2020.02.06.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2020.02.06.) napon.

2020.02.06. csütörtök: Délelőtt fátyol-, majd gomolyfelhők érkeznek, amelyek az északi, északkeleti megyék felett lesznek vastagabbak, utóbbi térségben elvétve hózáporok is lehetnek, emellett azonban többórás napsütés várható. Ma már csak az északnyugati megyékben lehet erős az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között várható. Késő estére -2 és +2 fok közé csökken a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Az északi szél szerdán nagy területen lesz viharos, az északi szélre érzékeny területeken akár 100 km/h-s széllökések is lehetnek. Fokozottan figyeljünk az utakon, hiszen a szél a menetstabilitást erősen ronthatja. Csütörtökre virradóan jelentősen veszít erejéből a szél.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Megszűnő hideg fronthatás, jelentősen mérséklődő légmozgás. A frontérzékenyek tünetei jórészt megszűnnek.

A következő napok várható időjárása

2020.02.07. péntek: Napos és felhős időszakok és területek váltakoznak, majd délután északkelet felől elkezd kiderülni az ég. Kezdetben az ország keleti felén néhol hózápor, zápor előfordulhat, majd csapadék nem valószínű. Az északias szél többfelé erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 10 fok között várható.

2020.02.08. szombat: A Dunántúlon - elsősorban annak nyugati részén - tartósan felhős területek is maradhatnak, az ország nagyobb részén ugyanakkor túlnyomóan derült, napos idő várható. Csapadék nem lesz. A délkeleti, déli szél a Kisalföld térségében megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű, nyugaton lesz az enyhébb idő.

Friss híreink:

Megőrülnek ezért a húsért a hazai csúcséttermek: elárulta titkát a tolnai galambkirály
Postagalambokkal kezdte, most pedig a legmenőbb magyar éttermeknek szállítja a galambúst Bálint Csaba, dunaföldvári tenyésztő, aki 2019-ben az Aranyszalag Minőség tanusító védjegyet is megkapta. A férfi külföldre nem értékesít, de ahogy arról az agrárszektor.hu-t tájékoztatta, ha valaki megfelelő minőséget tud előállítani, akkor így is meg lehet élni a húsgalambtenyésztésből Magyarországon. Az állomány jelenleg 1500 galambból áll, és habár a madarak francia hibridfajták, Bálint Csaba 20 éves tervei között szerepel, hogy a legszebb példányok keresztezésével nemesít egy igazi magyar húsgalamb fajtát.

Szőlő: ezek a károsítók most is veszélyesek lesznek!
A szőlő szempontjából a 2019-es esztendő meglehetősen ellentmondásosan alakult. A kihívásokkal teli év után - a tavalyi tapasztalatokat felhasználva - idén talán jobban fel tudunk készülni arra, hogy az időjárás függvényében melyik kórokozó vagy kártevő szaporodhat fel.

Elképesztő GMO-cunami - Ahol a termőterület 87 százalékán módosított növény van
Tudjuk, hogy Brazíliában sok a génmódosított növény, de aligha vagyunk tisztában ezek óriási dominanciájával. Úgy tűnik, a GMO-k a világ minden pontján jól értékesíthetők, beleértve Európát is. Az üzletet ma még leginkább a gyomirtóknak ellenálló fajták pörgetik, hiszen ezeken duplán is keresnek a fajtatulajdonos vegyipari multik. A Bayernek azonban egyre több jogvitával kell szembesülnie.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?