Megtudtuk, hatásos volt-e a fagyvédelem a balatonvilágosi gyümölcsösben

Megtudtuk, hatásos volt-e a fagyvédelem a balatonvilágosi gyümölcsösben

agrarszektor.hu
Az elmúlt hetekben jellemző reggeli fagyok komoly próbatétel elé állították a magyar termelőket. Több fagyvédelmi módszer is létezik, amelyet ilyenkor be lehet vetni, egy balatonvilágosi gyümölcsösben például paraffingyertyát használtak,és ezzel melegítették a fákat. Úgy tűnik ez a megoldás hatásos volt, hiszen a kajszitermés fele megmenekült.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Ahogy azt az Agrárszektor is megírta, az utóbbi hetekben jellemző lehűlés, és hajnali fagyok rendesen megviselték a hazai gyümölcsösöket. Több fagyvédelmi módszer is létezik, ilyenek a füstölés, a paraffingyertya használata, vagy a fagyvédelmi öntözés. Egy Balatonvilágos határában lévő, több ezer gyümölcsfát nevelő kertészetben tüzekkel melegítették a virágzó sárgabarackfákat, így védve őket a fagy ellen - írja az Időkép. 

EZ IS ÉRDEKELHET

Nagyjából már láthatóak az eredmények, úgy tűnik ugyanis, hogy a paraffingyertyás védekezésnek köszönhetően a kajszibarack termés fele megmenekült. Nem mindenhol tudtak azonban védekezni, így több helyen ennél jóval nagyobb a kár, és a termés 80-100 százaléka elfagyhatott.  

Címlapkép forrása: MTI/Varga György

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?