Óriási lehetőség a magyar vetőmagos cégeknek: ezt most bárki megszerezheti

Óriási lehetőség a magyar vetőmagos cégeknek: ezt most bárki megszerezheti

agrarszektor.hu
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csaknem egy éve kínál lehetőséget a vetőmagszektorban működő cégek számára, hogy jogosítványt szerezzenek az átruházott jogkörben végezhető vetőmag-mintavételre. A Nébih szakemberei által felügyelt vizsgát immár 10 cég teljesítette sikeresen, és a lehetőség változatlanul nyitva áll az érdeklődők előtt.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A szántóföldi növényfajok vetőmagvainak előállításáról és forgalomba hozataláról szóló rendelet módosítása alapján 2019. május 31-én életbe lépett az átruházott jogkörben végezhető mintavétel, szántóföldi szemle, valamint a vetőmagvizsgálat lehetősége, olvasható a Nébih oldalán. A hatóság ezzel az eljárással igyekszik megkönnyíteni a magyarországi vetőmagszektor működését, hiszen az átruházott jogkörben történő mintavétel nagy előnye, hogy bármilyen, a cég számára alkalmas időpontban elvégezhető.

Az átruházott jogkör jelenleg három mintavételi tevékenységre kérhető:

  • automata mintavétel,
  • kézi mintavétel,
  • vagy mindkettő együttesen.

A jogosítvány megszerzésének előfeltétele a Nébih által felügyelt vizsga teljesítése. A cég telephelyén lebonyolított vizsga követelménye egy zsákos, valamint egy big bag-es kiszerelésű tétel megmintázása, a megfelelő eszközök bemutatásával és gyakorlatban történő használatával. Az automata mintavétel esetében további speciális kitétel, hogy az automata mintavevő eszközt is engedélyeztetni kell a Nébihhel a megfelelő fajcsoportra. Az érdeklődők az mgeivetomag@nebih.gov.hu email címen jelezhetik az átruházott jogkörben végzett tevékenység iránti igényüket.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31