Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.06.07. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.06.07. vasárnap

agrarszektor.hu
Erőteljes gomolyfelhő-képződés várható az ország középső felén jobban összeálló felhőzettel - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2020.06.07.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2020.06.07.) napon!

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2020.06.07.) napon.

2020.06.07. vasárnap: Erőteljes gomolyfelhő-képződés várható az ország középső felén jobban összeálló felhőzettel. Naposabb időben inkább csak a Délnyugat-Dunántúlon és a keleti határvidéken lehet bízni. Már délelőttől kezdődően többfelé kell ismétlődő záporokra, zivatarokra számítani, utóbbiakat elsősorban felhőszakadás kísérheti. Az előbb említett naposabb részeken kisebb - de nem nulla - a csapadék esélye. A déli szél országszerte megélénkül, sőt olykor meg is erősödik, de zivatarok körül viharos széllökések is várhatóak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul. Késő estére 16 és 22 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket.

A következő napok várható időjárása

2020.06.08. hétfő: A sok, főként gomolyfelhő mellett legalább néhány órás napsütés mindenhol várható, tartósabban vastag felhőzet az Alföldön és északnyugaton lehet. Többfelé, akár már reggel is kialakulhat zápor, zivatar, a Kisalföldön azonban jóval kisebb a csapadék esélye. Főként a Dunától keletre helyenként felhőszakadás is lehet. A kezdetben délies szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, az Észak-Dunántúlon pedig tartósan élénk lesz. Intenzív csapadékhullás idején erős vagy viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között várható.

2020.06.09. kedd: Már éjszaka is sokfelé felhős lesz az ég, a keleti, északkeleti tájakon pedig párásság, köd is képződhet. Napközben erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, a rövid napos időszakok lesznek jellemzőek. Dél felől egy záporos, zivataros zóna vonul át az országon, éjjel inkább délen, napközben már többfelé kell csapadékra számítani. Zivatar, intenzívebb záporok keleten valószínűbbek. A Kisalföldön megélénkül az északias szél, másutt többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 27 fok között várható.

Friss híreink:

Ez zseniális: így pótolná a rizsföldekről hiányzó munkásokat a nagy kínai gépgyártó
A kínai dróngyártó XAG felpörgetné a drónok alkalmazását az ország mezőgazdaságában, hogy a csúcsidőszakban lehetővé tegye az éjszakai vetést is. A megoldás a termelés hatékonyságának növelése mellett az ágazatot sújtó munkaerőhiányra is megoldást kínálhat.

Megint felbukkant a veszélyes kártevő Magyarországon
Az igazi májusi eső a hónap utolsó hétvégéjén sem érkezett meg. Helyette folyamatosan élénk, időnként viharos szél hideget szállított. A hónap időjárása kb. 2 Celsius-fokkal elmaradt a sokévi átlagtól, az év eddig lehullott csapadékából az ország mezőgazdaságilag meghatározó területein pedig legalább 120-130 milliméter hiányzik. Már most kijelenthető, hogy a kalászos gabona és őszi káposztarepce termése alulmúlja tél végén várt kilátásokat. Növény egészségügyi szempontból mindezek következtében a növénykórtani helyzet kedvezőnek mondható, inkább a rovarkártevők jelenléte a domináns, írta dr. Aponyi Lajos növényvédelmi előrejelzésében.

Mi történik a magyar dinnyeföldeken? Évről évre kevesebb a termés
2014 óta látványosan csökken a görögdinnye termésmennyisége Magyarországon. Olyannyira, hogy míg hat évvel ezelőtt 219 ezer tonna volt a betakarított összes termés, addig 2018-ban már csak mindössze 179 ezer tonna. A lejtmenet egyik oka valószínűleg az évről évre egyre szélsőségesebb időjárás, a csapadékmentes napok számának folyamatos növekedése, illetve az egyre gyakrabban előforduló késő tavaszi fagyok.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?