Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.07.22. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.07.22. szerda

agrarszektor.hu
Hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett nagyrészt közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk - derül ki az Agrárszektor szerdai (2020.07.22.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2020.07.22.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2020.07.22.) napon.

2020.07.22. szerda: Hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett nagyrészt közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk. Több helyen várható záporeső, szórványosan zivatar is kialakul. Zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek, egyébként csak helyenként élénkül meg az északias szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között várható. Késő estére általában 18 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hidegfronti hatás. Nő a görcskészség, a trombózis hajlam. Gyakoribbak az allergiás, asztmatikus tünetek, reumatikus fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakció idő.

A következő napok várható időjárása

2020.07.23. csütörtök: Délnyugaton helyenként még erősebben felhős tájak is lesznek, az ország nagy részén azonban több órás napsütés valószínű gomolyfelhőkkel. Délnyugaton szórványosan várható záporeső, zivatar, másutt legfeljebb egy-egy zápor fordul elő. A szél csak zivatarban erősödhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul.

2020.07.24. péntek: Eleinte főleg gomoly- és fátyolfelhők várhatók, majd nyugat felől vastagszik a felhőzet. Kezdetben csupán elvétve alakulhat ki zápor, délutántól főleg a Dunántúlon, valamint az Északi-középhegység nyugati felén egyre többfelé számítani lehet záporesőre, zivatarra. Helyenként megélénkül a délkeleti, később az északi szél, zivatar környezetében pedig átmeneti szélerősödés is várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 31 fok között várható, délután a Dunántúlon már jelentősebb lehűlés valószínű.

Friss híreink:

Zseniális: különleges módszert fejlesztettek ki a szőlő pusztító betegsége ellen a kutatók
Vegyszermentes megoldást talált a lisztharmat ellen egy amerikai mezőgazdasági-technológiai vállalat. A Cornell AgriTech szakemberei rájöttek, hogy egyszerű UV-lámpákkal és éjszakai kezelésekkel hatékonyan fel lehet venni a küzdelmet a szőlő - és más növények - gombabetegségei ellen. Már zajlik az ilyen éjszakai munkavégzésre alkalmas robotok fejlesztése, valamint a kész prototípusok tesztelése.

Sosem volt még ilyen egyszerű a poloskák elleni védekezés: ezek a trükkök működnek
Ahogy évről évre egyre több a poloska Magyarországon, sorra lehet olvasni a kertészek különböző trükkjeiről, amelyeket bevetnek a kertben az ádáz kártevők ellen. Tény, hogy nem mindenkinek válnak be ugyanazok a módszerek, de érdemes kipróbálni őket, hiszen ha megtaláljuk a számunkra alkalmasat, akkor bizony óriási tehertől szabadulhatunk meg. Jó hír ugyanakkor az is, hogy korábban az MTA AK Növényvédelmi Intézete év végéig ígérte, hogy elkészül egy hatékony poloskacsapda prototípusával. Az Agrárszektor most összegyűjtött néhány valóban hasznos módszert a poloskák ellen, illetve arra a kérdésre kerestük a választ, érdemes-e vegyszermentesen próbálkozni az idegesítő kártevő ellen, vagy használjunk vegyszereket.

Mégis, mi folyik a magyar földeken? Rohamosan csökken a dinnyék mérete
Egyre gyakrabban találkozni a boltok polcain kisméretű görögdinnyékkel, és a fogyasztók körében is egyre népszerűbbek ezek az "egyszemélyes" darabok. Ez a trend nemcsak külföldön, de Magyarországon is megfigyelhető az utóbbi években, olyannyira, hogy már vannak olyan áruházláncok hazánkban, amelyek 2-3 kilogrammal csökkentették a beszállított görögdinnyék méretét. A megváltozott fogyasztói szokásokra a magyar termelők is reagáltak, így a hazai szezonban minden igényt kielégítő méret- és fajtaszortiment áll rendelkezésre.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?