Közös vállalkozást hozott létre a Bosch és a BASF: nagy változások jönnek

Közös vállalkozást hozott létre a Bosch és a BASF: nagy változások jönnek

agrarszektor.hu
A Bosch és a BASF Digital Farming 50-50 százalékos részesedéssel vegyesvállalati megállapodást írt alá, amely szerint a jövőben egyetlen forrásból származó intelligens mezőgazdasági megoldásokat hoznak forgalomba és értékesítenek a globális piacon. A vegyesvállalati megállapodást 2020. november 10-én írták alá. A következő lépés egy kölni székhelyű új vállalat megalapítása lesz, amelyre 2021 első negyedévében kerül sor. Az alapítás az illetékes trösztellenes hatóságok jóváhagyásától függ. A két fél megállapodott, hogy nem hoznak nyilvánosságra pénzügyi részleteket.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Bosch jelentős hardver- és szoftverkapacitással, valamint digitális szolgáltatásokkal gazdagítja a vegyesvállalatot - írja közleményében a BASF. A BASF Digital Farming saját xarvio™ Digitális mezőgazdasági megoldása olyan automatikus, valós idejű, parcellaspecifikus mezőgazdasági döntéshozó rendszert biztosít a gyomok elleni védekezéshez, mely segítséget nyújt a növénytermesztés optimalizálásában. A rendszer konkrét területekre vonatkozó tanácsokat ad a gazdálkodóknak arról, hogy hogyan termeszthetik növényeiket a leginkább fenntartható módon.

Permetezés és takarékosság

A csúcstechnológiás érzékelőket, intelligens szoftvereket és digitális termékeket használó, összekapcsolt mezőgazdasági gépeknek köszönhetően a jövő mezőgazdasását hatékonyabbá, és egyúttal még környezetbarátabbá tehetjük

- nyilatkozta Andrew Allen, a Robert Bosch vállalat Haszonjárművek és Terepjárók üzletágának felelőse.

Forrás: BASF
Mindkét vállalat elkötelezett abban, hogy időt, erőforrásokat és anyagi támogatást fektessenek a közös tevékenységükbe, olyan új, fenntartható precíziós technológiák kifejlesztését előidézve, amelyek tökéletesítik a mezőgazdasági gyakorlatot és annak eredményeit

- nyilatkozta Vincent Gros, a BASF Mezőgazdasági Megoldások divíziójának elnöke.

A piacra kerülő első két termék közül az egyik az Intelligens vetési megoldás (IPS) rendszer egyik verziója lesz, amely továbbfejlesztett digitális intelligenciával támogatja a vetést és a műtrágya-előírásokat, a másik pedig a Smart Spraying okos permetezési technológia. A Smart Spraying megoldás a Bosch kamerás érzékelő technológiáját és szoftverét egyesíti a xarvio termésoptimalizálási platformjával. Mindkét terméket széles körben tesztelték valós termesztési körülmények között. Az ilyen innovatív precíziós gazdálkodási gyakorlat lehetővé teszi, hogy hatékony erőforrás kezelés útján támogassuk a termelőket és óvjuk a környezetet.

A helyi adottságok függvényében ez azt is eredményezheti, hogy kisebb mértékű növényvédelemi beavatkozásra lesz szükség. A Smart Spraying technológia használatának kísérleti fázisában azt tapasztaltuk, hogy akár 70%-kal kevesebb mennyiségű gyomirtó szerre volt szükség. A precíziós megoldás elindítása 2021-ben várható a piacon, korlátozott számú géppel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?