Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.12.08. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.12.08. kedd

agrarszektor.hu
Alapvetően sok lesz a felhő, de elsősorban a déli megyékben hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap - derül ki az Agrárszektor keddi (2020.12.08.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2020.12.08.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2020.12.08.) napon.

2020.12.08. kedd: Alapvetően sok lesz a felhő, de elsősorban a déli megyékben hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. Délelőtt északkeleten megszűnő jelleggel előfordulhat még elszórtan eső, majd délután a nyugati határvidéken alakulhat ki néhol csapadék. A délkeleti szél megélénkül, néhol ismét megerősödik. A hőmérséklet kora délután többnyire 5 és 10 fok között alakul. Késő estére 0 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Ma még sokfelé lehet eső, így csúszós utakra készülhetünk. A csapadékzóna egyre inkább kelet, északkelet felé vonul, és kedden már átmenetileg kedvezőbb útviszonyokra készülhetünk. Ma délelőtt a délkeleti szél még erős, néhol viharos is lehet, majd estétől mérséklődik a légmozgás, holnap főként az Észak-Dunántúlon lesz erős a szél.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A térségünk fölött található hullámzó frontálzóna miatt a hideg-, és a melegfrontra érzékenyeket is megterheli az időjárás. Sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációzavar, vérnyomás-ingadozás.

A következő napok várható időjárása

2020.12.09. szerda: Délnyugat felől egyre többfelé beborul az ég, de északkeleten még számítani lehet hosszabb-rövidebb napsütésre is, ott napközben feloszlanak a ködfoltok. Északkeleten estig számottevő csapadék még nem valószínű, másutt sokfelé várható eső, zápor. Alpokalján, Bakonyban, estétől északi határnál néhol havas eső, hó is hullhat. A keleti, délkeleti szél többfelé megélénkül, főleg a Dunántúlon időnként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 10 fok között alakul, nyugaton lesz a hidegebb, délkeleten a melegebb idő.

2020.12.10. csütörtök: Délelőtt még túlnyomóan borult időre számíthatunk, délutántól vékonyodik, helyenként felszakadozik a felhőzet, ott ködfoltok képződhetnek. Reggel, délelőtt még többfelé várható eső, zápor, délutántól fokozatosan megszűnik a csapadék. Zömében eső valószínű, de az Alpokalján, a Dunántúli- és az Északi-középhegység vonalában helyenként havas eső, hó is hullhat. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul.

Friss híreink:

Fontos összefogás született tojásfronton: ebbe most bármelyik termelő beszállhat
A magyar tojáspiacon is érezhető a koronavírus-járvány hatása, a HORECA szektorba irányuló eladások csökkenése, és a külföldi turisták elmaradása ugyanis okozott némi visszaesést a tojáseladások terén - tájékoztatta az Agrárszektort Szabó Sándor, aki az öt hazai, konkurens tojástermelő cég összefogásával létrehozott PLG Hungary Kft. egyik tulajdonosa. A szakembertől többek között azt is megtudtuk, miért volt szükség erre az eddig soha nem látott együttműködésre, illetve milyen eredményeket értek el azóta, és hozott-e magával újdonságokat a cég megalapítása.

Itt a bejelentés: dömpingszerű pályázatkiírások jönnek a magyar agráriumban 2021-ben
Az új Közös Agrárpolitikát megelőző két éves átmeneti időszakban rendkívül nagy összeg áll majd rendelkezésre Magyarországon a Vidékfejlesztési Program részére, így számítani lehet arra, hogy 2021-ben dömpigszerűen jönnek majd az új pályázati konstrukciók a mezőgazdasági kedvezményezettek részére - mondta Viski József, Vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár az Agrárszektor 2020 Konferencián. Hozzátette, az irányító hatóság célja, hogy egy gyors elbírálási időszakban már 2021-ben megszülessenek ezekről az új lehetőségekről a döntések, így a projektek 2022-2023-ban meg tudnak majd valósulni.

Ezt sok gazda meglépte: új korszakot indított a koronavírus-járvány a magyar agráriumban
A koronavírus-válság miatti idei rendkívüli események még inkább rávilágítottak arra, mekkora jelentősége lehet a digitális és precíziós megoldások alkalmazásának a hazai agráriumban. Általános vélemény, hogy ebben a helyzetben felgyorsulhat a modern eszközök és a technológiai fejlesztések magyarországi adaptálása, mivel ezek nem csak a hatékonyságot javíthatják, hanem hozzájárulhatnak az agrárvállalkozások még biztonságosabb működéséhez is. De vajon mennyire lettek népszerűek ezek a megoldások, és mekkora a hajlandóság a magyar gazdatársadalomban az új módszerek adaptálására?

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 1. 13:57