Nőtt a betakarított gabona mennyisége Oroszországban: rekordot azért nem döntöttek

MTI
Oroszországban idén 132,9 millió tonna gabonát takarítottak be. Ez a második legnagyobb mennyiség az ország történetében és 9,7%-kal múlta felül a múlt évi 121,2 millió tonnát, közölte az orosz statisztikai hivatal hétfőn.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Oroszországban 2017-ben rekordmennyiségű, 135,5 millió tonna gabonát takarítottak be. Ugyancsak a statisztikai hivatal adatai szerint december elején az őszi vetés területe 12,4 millió hektár volt, 2,2%-kal nagyobb az egy évvel korábbinál.

A SovEcon orosz gazdaságkutató előrejelzése szerint a 2020 júniusától 2021 júliusáig tartó mezőgazdasági évben Oroszország teljes gabonaexportja 51,2 millió tonna lesz, ezen belül 40,8 millió tonna lesz a búzaexport, ami alig 100 ezer tonnával marad el a 2017/18-as rekordszinttől. Az intézet számításai szerint Oroszország árpaexportja 4,9 millió tonna, kukoricaexportja pedig 3,9 millió tonna lesz.

Az IKAR orosz agrárpiacikonjunktúra-intézet ugyanakkor 40 millió tonnáról 37,5 millió tonnára rontotta búzaexport-előrejelzését hétfőn az állami meteorológiai intézetnek arra a legfrissebb becslésére, hogy december kezdetén az őszi vetésű gabona 22%-a "rossz állapotban" volt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?