Jön a hidegfront: már látszik, mikor ér véget a tavaszi meleg

Jön a hidegfront: már látszik, mikor ér véget a tavaszi meleg

agrarszektor.hu
Szombatra hidegfront érkezik északnyugat felől Magyarországra, amelynek hatására feltámad a szél, cserébe viszont kitisztul a levegő. Vasárnap és a meteorológiai tavasz első napján gomolyfelhős-napos idő várható, többfelé élénk légmozgással.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

Péntekig tart a nyugodt idő, hajnalonként pára-, ködképződéssel, délutánonként a legtöbb helyen napsütéssel, kellemesen meleg idővel - írja az Időkép. Szombatra változik a helyzet, észak-északnyugat felől ugyanis hidegfront éri el térségünket. Feltámad az északi-északnyugati szél, ennek köszönhetően kitisztul a levegő, jelentősen csökken a szaharai por és a légszennyező anyagok koncentrációja. A front vonulását csak néhol kísérheti egy-egy zápor. A hőmérséklet néhány fokkal visszaesik, délután 8-14 fokra készülhetünk.

Vasárnap és a meteorológiai tavasz első napján gomolyfelhős-napos idő várható, többfelé élénk légmozgással. Egy-egy jelentéktelen zápor csak néhol fordulhat elő kis eséllyel. Hajnalonként többfelé lehet gyenge fagy, napközben pedig 10 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 28. 06:03