Fontos dologra figyelmeztetnek a takarmánynövények értékesítésével kapcsolatban

Fontos dologra figyelmeztetnek a takarmánynövények értékesítésével kapcsolatban

agrarszektor.hu
Az elmúlt időszakban végzett ellenőrzések tapasztalatai alapján a Nébih felhívja ügyfelei figyelmét arra, hogy a takarmányozási célból termesztett növény (repce, napraforgó, kukorica stb.) értékesítése is élelmiszerlánc-felügyeleti díjköteles tevékenység. A kötelezettség az értékesítési lánc minden szakaszában fennáll, függetlenül a forgalomba hozatal céljától, vagy a termék további felhasználási módjától.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Élelmiszerlánc-felügyeleti díjat köteles fizetni az a természetes személy, jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki (amely) élelmiszer-, takarmánytermelési célból termesztett növényt, vetőmagot, növényi terméket, illetve a vonatkozó törvény végrehajtására kiadott jogszabály szerinti szaporító és ültetési anyagot forgalomba hozza - olvasható a Nébih oldalán. Ennek megfelelően a takarmánytermelési célból termesztett növény (repce, napraforgó, kukorica stb.) értékesítési árbevétele is az élelmiszerlánc-felügyeleti díj alapját képező tétel. Az előírás az értékesítési lánc minden szakaszában érvényes, függetlenül a forgalomba hozatal céljától, vagy a termék további felhasználási módjától. A 2021-es bevallási időszaktól kezdődően az ügyfeleknek a bevallásukat a fentiek figyelembevételével kell megtenniük.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?