Nagy hévvel robban be a tavasz az országba: a szokásosnál 10 fokkal melegebb lesz

Nagy hévvel robban be a tavasz az országba: a szokásosnál 10 fokkal melegebb lesz

agrarszektor.hu
Kertek alatt az igazi tavasz, a héten szombaton lesz a legmelegebb, akkor délnyugaton a 20 fokot is megközelítheti a hőmérséklet. Az előrejelzések szerint a jó időnek a jövő héten sem lesz vége, a március végi átlaghoz képest 10 fokkal melegebbet jósolnak a következő napokra.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Bár keleten csütörtök reggel még többfelé lehet -5, -7 fokos fagy, a hét második felére jelentős megenyhül az időjárás, beköszönt a tavasz - írja az Időkép. Szombatra a legtöbb helyen az éjszakai fagyok is megszűnnek, és a nappali felmelegedés is fokozatosan erősödik. Pénteken már 11-18, szombaton 13-20 fok várható, 20 fokot délnyugaton mutathatnak a hőmérők. 

Forrás: Időkép

A növekvő tendenciát egy hidegfront szakítja meg, és vasárnap pár fokkal visszaesnek a maximumok. A lehűlés azonban nem tart soká, hétfőn várhatóan már folytatódik is az enyhülés, ismét 15 fok feletti értékekre számíthatunk, majd a rákövetkező napokban újra átlépjük a 20 fokot. Ráadásul a modellek szerint a napokban a március végi átlaghoz képest 8-10 fokkal melegebb lesz a magasabb légrétegekben, ami a felszínen 20 fok fölötti maximumokat jelent, előreláthatólag napos, csapadékmentes idővel.

Címlapkép forrása: MTI/Varga György

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?