Hatalmas eső jön hétfőn: térképen mutatjuk, hova, mikor csap le a vihar

Hatalmas eső jön hétfőn: térképen mutatjuk, hova, mikor csap le a vihar

agrarszektor.hu
A napos, nyáriasan meleg hétvégét követően a jövő héten fokozatosan visszatér a hűvösebb, ősziesebb idő. A hét első felében nedvesebb levegő érkezik Magyarországra, így hétfőn a keleti, északkeleti országrész kivételével már többfelé készülhetünk záporokra, zivatarokra.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az időjárás változása már hétfőn elkezdődik, nyugat, délnyugat felől ugyanis egyre több felhő érkezik fölénk, hosszabb napos időszakokra csak keleten, északkeleten számíthatunk - írja az Időkép. Nyugaton, délnyugaton már reggel kialakulhatnak záporok, zivatarok, aztán napközben fokozatosan északkelet felé terjeszkedik a csapadék, ám a keleti, északkeleti tájakra ezen a napon várhatóan még nem érkezik meg. Itt lesz melegebb, akár 26-28 fokot is mutathatnak a hőmérők, miközben a felhősebb, csapadékosabb Dunántúli tájakon 20 fok közelében marad a csúcshőmérséklet.

Forrás: Időkép

Az ország nyugati, délnyugati felén nagy területen hullhat 5-10 mm-t meghaladó mennyiség, sőt lokálisan, intenzívebb csapadékgócokban 20 mm-nél is több eshet. A csapadékra hajló idő egészen csütörtökig kitart, miközben a nappali felmelegedés is fokozatosan gyengül, a hét közepén jellemzően 17-22 fokot mérhetünk a délutáni órákban. Országos csapadékra előreláthatóan nem kell számítani, viszont nap mint nap kialakulhat majd eső, zápor, helyenként zivatar, akár egyszerre több helyen is. A szél zivatarok környezetében, valamint kedden nyugaton zivataroktól függetlenül is felerősödhet, egyébként mérsékelt, időnként élénk légmozgás lesz jellemző.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?