Nem sok jót tartogat a következő napok időjárása: ez várhat a magyarokra

MTI
A jövő hét első felében is marad a mozgalmas időjárás, több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok, az esernyőkre tehát még sokfelé szükség lehet. Ugyanakkor csütörtökön és pénteken már az ország legnagyobb részén száraz tavaszi időre van kilátás. Hajnali fagyok már nem várhatók, helyenként 20 Celsius-fok körüli csúcsértékek is lehetnek.

A jövő hét első felében sem ússzuk meg záporok, zivatarok nélkül - írja az Időkép. A vasárnapi záporos, zivataros időt követően hétfőn napos-gomolyfelhős időre készülhetünk, melyben több tájegységünkön is kialakulhatnak elszórtan záporok, zivatarok. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a nyugatias szél. A legmagasabb hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen visszaeshet a hőmérséklet. A reggeli órákban 3 és 10 fok között alakulhat a minimum-hőmérséklet, és helyenként átmenetileg párás, ködös lehet a levegő.

Kedden ismét sokfelé gomolyfelhők takarhatják el a napot, és főként a Dunántúlon és délen kell számítani ezen a napon időnként záporokra, helyenként zivatarokra. A szél elsősorban csak záporok, zivatarok környezetében támadhat fel. A délutáni órákra 17 és 23 fok közé melegedhet a levegő.

Szerdán több lesz megint felettünk a felhő, és sokfelé szükség lesz az esernyőkre. Esőre, záporokra és helyenként zivatarokra is számítani kell. Ezen a napon többfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik az északias szél. 13 és 21 fok közé melegedhet a levegő, keleten, délkeleten és délen számíthatunk a melegebb időre.

Csütörtök reggelre megszűnik a csapadék, napközben gomolyfelhős, napos idő várható a keleti határvidéken, kevesebb napsütéssel. Több helyen viszont megerősödik a szél. A minimumok 4 és 10, a maximumok 15 és 20 fok között várhatók.

Pénteken és szombaton napos idő várható, csapadék nélkül. A legalacsonyabb hőmérséklet mindkét napon 2 és 9 fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet pénteken 15 és 20, szombaton 16 és 21 fok között valószínű.

Vasárnap, május elsején is több órára kisüt a nap, csapadék nem valószínű. A hajnali 4-10 fokról, délutánra 15-22 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubilál a hazai agrárium hagyományos, év végi csúcsrendezvénye
EZT OLVASTAD MÁR?