Nem sok jót tartogat a következő napok időjárása: ez várhat a magyarokra

Nem sok jót tartogat a következő napok időjárása: ez várhat a magyarokra

MTI
A jövő hét első felében is marad a mozgalmas időjárás, több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok, az esernyőkre tehát még sokfelé szükség lehet. Ugyanakkor csütörtökön és pénteken már az ország legnagyobb részén száraz tavaszi időre van kilátás. Hajnali fagyok már nem várhatók, helyenként 20 Celsius-fok körüli csúcsértékek is lehetnek.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

A jövő hét első felében sem ússzuk meg záporok, zivatarok nélkül - írja az Időkép. A vasárnapi záporos, zivataros időt követően hétfőn napos-gomolyfelhős időre készülhetünk, melyben több tájegységünkön is kialakulhatnak elszórtan záporok, zivatarok. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a nyugatias szél. A legmagasabb hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen visszaeshet a hőmérséklet. A reggeli órákban 3 és 10 fok között alakulhat a minimum-hőmérséklet, és helyenként átmenetileg párás, ködös lehet a levegő.

Kedden ismét sokfelé gomolyfelhők takarhatják el a napot, és főként a Dunántúlon és délen kell számítani ezen a napon időnként záporokra, helyenként zivatarokra. A szél elsősorban csak záporok, zivatarok környezetében támadhat fel. A délutáni órákra 17 és 23 fok közé melegedhet a levegő.

Szerdán több lesz megint felettünk a felhő, és sokfelé szükség lesz az esernyőkre. Esőre, záporokra és helyenként zivatarokra is számítani kell. Ezen a napon többfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik az északias szél. 13 és 21 fok közé melegedhet a levegő, keleten, délkeleten és délen számíthatunk a melegebb időre.

Csütörtök reggelre megszűnik a csapadék, napközben gomolyfelhős, napos idő várható a keleti határvidéken, kevesebb napsütéssel. Több helyen viszont megerősödik a szél. A minimumok 4 és 10, a maximumok 15 és 20 fok között várhatók.

Pénteken és szombaton napos idő várható, csapadék nélkül. A legalacsonyabb hőmérséklet mindkét napon 2 és 9 fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet pénteken 15 és 20, szombaton 16 és 21 fok között valószínű.

Vasárnap, május elsején is több órára kisüt a nap, csapadék nem valószínű. A hajnali 4-10 fokról, délutánra 15-22 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Portfolio Investment Day 2023
Money, Money, Money - lakossági befektetési konferencia.
Budapest Economic Forum 2023
Előadóink között: Bod Péter Ákos, Surányi György, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Papi Laura.
EZT OLVASTAD MÁR?