Havazás jön szombaton: térképen mutatjuk, hol várható a legtöbb hó

Havazás jön szombaton: térképen mutatjuk, hol várható a legtöbb hó

agrarszektor.hu
Havazás van kilátásban az ország keleti, délkeleti részén szombaton, a legtöbb hó a Viharsarokban hullhat. A hidegfront mögött visszatér a téliesebb időjárás, péntek és szombat hajnalban főként az északi völgyekben ismét előfordulhat -10 fok körüli fagy.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

Pénteken szikrázóan napos idő várható, majd szombat hajnalban dél felől egy mediterrán ciklon csapadékzónája éri el hazánkat, amely elsősorban az ország keleti, délkeleti felét/harmadát érinti. A csapadék ezúttal havazás formájában érkezik, a legtöbb hó szombat estig a Viharsarokban hullhat, akár 10 centis hóréteg is kialakulhat - írja az Időkép.

Forrás: Időkép


Jelentős légmozgásra, így hófúvásra nem kell számítani. A csúcshőmérséklet a havazás által érintett tájakon 0, -1 fok körül alakul, míg a Dunántúlon +1, +3 fokra számíthatunk. Szombat éjjel a csapadékzóna elhagyja az országot, újabb kisebb havazás vasárnap napközben érkezhet a Dunántúlra. A hóval borított keleti, délkeleti tájakon vasárnap hajnalra nagy területen -10 fok alá csökkenhet a hőmérséklet, sűrű, zúzmarás ködfoltok is kialakulhatnak.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
Agrárium 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?