Havazás jön szombaton: térképen mutatjuk, hol várható a legtöbb hó

Havazás jön szombaton: térképen mutatjuk, hol várható a legtöbb hó

agrarszektor.hu
Havazás van kilátásban az ország keleti, délkeleti részén szombaton, a legtöbb hó a Viharsarokban hullhat. A hidegfront mögött visszatér a téliesebb időjárás, péntek és szombat hajnalban főként az északi völgyekben ismét előfordulhat -10 fok körüli fagy.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Pénteken szikrázóan napos idő várható, majd szombat hajnalban dél felől egy mediterrán ciklon csapadékzónája éri el hazánkat, amely elsősorban az ország keleti, délkeleti felét/harmadát érinti. A csapadék ezúttal havazás formájában érkezik, a legtöbb hó szombat estig a Viharsarokban hullhat, akár 10 centis hóréteg is kialakulhat - írja az Időkép.

Forrás: Időkép


Jelentős légmozgásra, így hófúvásra nem kell számítani. A csúcshőmérséklet a havazás által érintett tájakon 0, -1 fok körül alakul, míg a Dunántúlon +1, +3 fokra számíthatunk. Szombat éjjel a csapadékzóna elhagyja az országot, újabb kisebb havazás vasárnap napközben érkezhet a Dunántúlra. A hóval borított keleti, délkeleti tájakon vasárnap hajnalra nagy területen -10 fok alá csökkenhet a hőmérséklet, sűrű, zúzmarás ködfoltok is kialakulhatnak.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?