Támad az alma legrettegettebb betegsége: mutatjuk, hogyan védekezz ellene

Támad az alma legrettegettebb betegsége: mutatjuk, hogyan védekezz ellene

agrarszektor.hu
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a Sumi Agro Hungary Kft. integrátori körébe tartozó termelők számára Magyarország egész területén engedélyezte a Kasumin 2 L baktérium- és gombaölő permetezőszer alkalmazását. A szükséghelyzeti felhasználási engedély almatermésűekben 2022. április 1-től 2022. július 29-ig, a szabadföldi és hajtatott paprika, paradicsom, uborka, zöldbab, szárazbab, fűszerpaprika kultúrákban pedig 2022. június 1-től 2022. szeptember 28-ig érvényes.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH), mint élelmiszerlánc-felügyeleti szerv, engedélyező hatóság a Sumi Agro Hungary Kft. (1016 Budapest, Zsolt u. 4.), mint ügyfél kérelmére indult hatósági eljárásban az ügyfél integrátori körébe tartozó termelők számára Magyarország egész területén engedélyezte a Kasumin 2 L (2% kasugamicin) baktérium- és gombaölő permetezőszer alkalmazását almatermésűekben 2022. április 1-től 2022. július 29-ig, szabadföldi és hajtatott paprika, paradicsom, uborka, zöldbab, szárazbab, fűszerpaprika kultúrákban pedig 2022. június 1-től 2022. szeptember 28-ig - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. 

A szert Erwinia amylovora, Pseudomonas spp., Xanthomonas spp., és Clavibacter michiganensis okozta baktériumos betegségek ellen földi permetezéssel kijuttatva lehet használni. A készítménnyel kezelt termék csak Magyarország területén kerülhet forgalomba.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?