Váratlan fordulat jöhet a magyar boltokban: erre jobb, ha minden vásárló felkészül

agrarszektor.hu
Az elmúlt időkben nem igazán lehetett jó hírekről beszámolni, ami az élelmiszereket illeti, ám most úgy tűnik, hogy a zöldségpiacon talán rendeződhetnek az árak, hiszen már a hazai termékek is ki fognak kerülni a boltok polcaira.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Mártonffy Béla, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kertészeti és beszállítóipari osztályának elnöke az Infostartnak elmondta, hogy már kapható a friss tavaszi belföldön termesztett növényházi zöldség a magyar üzletekben. A szervezet jelezte, hogy a magyar termelők zöldségkínálat a jobb minőségű, mint a behozatal, és az élelmiszer egészségügyi biztonságuk is megfelelő. Az elmúlt hetekben tapasztalt kirívóan magas árak csökkenhetnek a következő napokban. A szakember azt is hozzáfűzte, hogy nagyon reméli, hogy az árak stabilizálódnak, nem fognak elszakadni, de ez nem csak a termesztéstől, nem csak a hazaitól, attól is függ, hogy a világgazdaság merrefelé halad. Bízik benne, hogy az idei termelés megkezdése, illetve a hajtatás beindulása Magyarországon stabil, normális, megfizethető árat fog jelenteni a jövőben. 

EZ IS ÉRDEKELHET

A háború hatása

Arra számítok, hogy az ár nem fog emelkedni jobban. Ez nagyon-nagyon ravasz kérdés, mert amikor a világgazdaság és az egyéb körülmények is befolyásolhatnak egy termesztést, jóisten legyen az, aki meg tudja mondani, de amikor a magyar termelés beindul, akkor én azt gondolom, hogy a fogyasztástól elszakadt árakra talán nem kell számítani  

- mondta Mártonffy Béla.

EZ IS ÉRDEKELHET

A paradicsom, paprika, uborka, hagyma, retek és a salátafélék is igen népszerű és kedvelt zöldségek a magyarok körében, de Magyarországon még csak most indul be igazán a hajtási szezon. Így azonban hamarosan jó minőségű és igen egészséges termékek kerülhetnek majd az üzletekbe. A kamara jelezte azt is, hogy az 1,7 millió tonnás magyar zöldség termelésnek csaknem a negyede származik zöldséghajtatásból. A szervezet közleménye szerint a növényházak az időjárási szélsőségek miatt egyre fontosabbak lesznek, hiszen szabályozott vízellátást, fény- és hőhatást biztosítanak. Az energiaválság közben Magyarország számára pedig nagy előnyt jelenthet a nemzetközi versenyben, ha erre alapozva bővítené a növényházi termesztés

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?