Váratlan fordulat jöhet a magyar boltokban: erre jobb, ha minden vásárló felkészül

Váratlan fordulat jöhet a magyar boltokban: erre jobb, ha minden vásárló felkészül

agrarszektor.hu
Az elmúlt időkben nem igazán lehetett jó hírekről beszámolni, ami az élelmiszereket illeti, ám most úgy tűnik, hogy a zöldségpiacon talán rendeződhetnek az árak, hiszen már a hazai termékek is ki fognak kerülni a boltok polcaira.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Mártonffy Béla, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kertészeti és beszállítóipari osztályának elnöke az Infostartnak elmondta, hogy már kapható a friss tavaszi belföldön termesztett növényházi zöldség a magyar üzletekben. A szervezet jelezte, hogy a magyar termelők zöldségkínálat a jobb minőségű, mint a behozatal, és az élelmiszer egészségügyi biztonságuk is megfelelő. Az elmúlt hetekben tapasztalt kirívóan magas árak csökkenhetnek a következő napokban. A szakember azt is hozzáfűzte, hogy nagyon reméli, hogy az árak stabilizálódnak, nem fognak elszakadni, de ez nem csak a termesztéstől, nem csak a hazaitól, attól is függ, hogy a világgazdaság merrefelé halad. Bízik benne, hogy az idei termelés megkezdése, illetve a hajtatás beindulása Magyarországon stabil, normális, megfizethető árat fog jelenteni a jövőben. 

EZ IS ÉRDEKELHET

A háború hatása

Arra számítok, hogy az ár nem fog emelkedni jobban. Ez nagyon-nagyon ravasz kérdés, mert amikor a világgazdaság és az egyéb körülmények is befolyásolhatnak egy termesztést, jóisten legyen az, aki meg tudja mondani, de amikor a magyar termelés beindul, akkor én azt gondolom, hogy a fogyasztástól elszakadt árakra talán nem kell számítani  

- mondta Mártonffy Béla.

EZ IS ÉRDEKELHET

A paradicsom, paprika, uborka, hagyma, retek és a salátafélék is igen népszerű és kedvelt zöldségek a magyarok körében, de Magyarországon még csak most indul be igazán a hajtási szezon. Így azonban hamarosan jó minőségű és igen egészséges termékek kerülhetnek majd az üzletekbe. A kamara jelezte azt is, hogy az 1,7 millió tonnás magyar zöldség termelésnek csaknem a negyede származik zöldséghajtatásból. A szervezet közleménye szerint a növényházak az időjárási szélsőségek miatt egyre fontosabbak lesznek, hiszen szabályozott vízellátást, fény- és hőhatást biztosítanak. Az energiaválság közben Magyarország számára pedig nagy előnyt jelenthet a nemzetközi versenyben, ha erre alapozva bővítené a növényházi termesztés

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?