Durva, ami a spanyol zöldségekkel történik: ezt nem sokan teszik zsebre

Durva, ami a spanyol zöldségekkel történik: ezt nem sokan teszik zsebre

agrarszektor.hu
December elejéig az almeríai árveréseken a főbb zöldségfélék lényegesen drágábban cseréltek gazdát, mint tavaly. A paradicsomért csaknem 70%-kal kellett többet fizetni, ami annak fényében nem csoda, hogy Almeríában 32%-kal kevesebb termett, mint az előző év azonos időszakában.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A paprikáért 1 euró körüli árat kellett fizetni, ami 25%-kal magasabb a tavalyi árnál, az uborkáért pedig 31%-kal kértek többet (átlagosan 1,15 euró/kg), mint 2022-ben (annak ellenére, hogy az uborka termelése gyakorlatilag változatlan maradt). A zöldségfélék közül az egyetlen kivétel a padlizsán: a 78 eurócent/kg-os átlagár több, mint 30%-kal alacsonyabb a tavalyinál, miközben a termelés volumene 25%-kal nagyobb - írja a FruitVeB.
Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?