2021. április 18. vasárnap Andrea, Ilma

Élelmiszer

Olvassa el friss híreinket az Hazai élelmiszerpiac témakörében! Kíváncsi milyen hazai és nemzetközi változások zajlanak az élelmiszeripariban? Tudni akar a jelentősebb nemzetközi trendekről? Tőlünk megtudhatja azokat!

A jövőben intenzívebbé válhatnak a kínai kapcsolatok a Schieber Pincészetnél, miután a szekszárdi borászat a legutóbbi Asia Wine Trophy-n két arany- és egy ezüstérmet is nyert boraival. A hazai borászatok közül több már jelenleg is...
Hódítanak a hazai, minőségi alapanyagok az élelmiszervásárlás során, a legújabb trend szerint pedig a hagyományos elkészítési módokat is újból felfedezzük. A magyaros ízekhez kulturális alapon is kötődünk: egy bográcsozás nem...
Gyenge első negyedévet zárt a magyarországi söripar, ám a legnagyobb gyártók bíznak abban, hogy az év további részében a forgalom fellendül - mondta el Kántor Sándor, a Magyar Sörgyártók Szövetsége igazgatója az MTI kérdésére.
A Borsodi Sörgyár egy különleges, limitált kiadású Ale-lel idézi meg idén tavasszal a trópusi nyarat. Ez a mangó, guava és maracuja ízek kombinációjával készülő, felsőerjesztésű Borsodi Tropical Ale, ami április második felétől...
Ezen a héten kerül nagyobb mennyiségben a hazai friss spárga a piacokra, üzletekbe – derült ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) körképéből. A magyar spárga kiváló minőségű, nagyrészt külföldre – Németországba, Ausztriába...
A világ élelmezési rendszereinek fenntarthatóvá alakítása nemcsak a FAO számára fontos, hanem összhangban áll a magyar nemzeti érdekekkel is. Erről Bencsik Dávid, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára...
Az állatbetegségek kapcsán nem kell magyarázni, hogy milyen fontos a megelőzés, felkészülés, mert mind az Afrikai Sertéspestis, mind pedig a Madárinfluenza hatása velünk él, és így lesz ez az elkövetkező években is. Az élelmiszerellátási...
Megjelent a TokajKalauz eddigi legátfogóbb, negyedik kiadása. A kétnyelvű kötet a teljesség igényével mutatja be a történelmi borvidék látnivalóit és programjait a legizgalmasabbnak értékelt pincéktől, a helyi gasztronómián, rendezvényeken...
Sok-sok családot ért kellemetlen meglepetés Húsvét vasárnap reggelén, amikor az egy vagy esetleg három nappal korábban megvásárolt retket a sonka mellé az asztalra tették, ugyanis a szemek addigra az eredeti térfogatuk felére, harmadára...
A tavalyi év rekordidőszak volt az állati alapú táplálékok helyett „fenntartható” alternatívákat – növényi alapú „hús, tojás és tejtermékek, növesztett húsok és erjesztéssel előállított fehérjék –...
A nagyüzemi sörgyárak közül elsőként, a fenntarthatóság jegyében vonta ki a PET palackos termékeket a portfóliójából a Heineken Hungária. Környezettudatos vállalatként az idei évtől a portfólióban kizárólag üveges, hordós, és...
A Decanter májusi számának 36 oldalas speciális melléklete a magyar borokkal ismerteti meg a világ borfogyasztóit. A világ legismertebb borászati szaklapja az Egyesült Királyságban elérhető magyar borokat és az export szempontjából legjelentősebb...
Az Európai Unióban termelt zöldségfélék összes mennyiségének csaknem a felét a paradicsom, a hagyma és a sárgarépa adja. E három faj termőterület- vagy hozambeli változásai jelentősen képes befolyásolni az Unió zöldségtermelésének...
Magyarországról egyedüliként a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Mérnöki Kara vehet részt az EIT Food Consumer Engagement Labs nemzetközi élelmiszeripari projektben - közölte az SZTE az MTI-vel.
Márciusban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Egy hónap alatt átlagosan 0,7 százalékkal nőttek az árak - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
A piacokon, üzletekben már nagy mennyiségben kaphatók a hazai termelésű, friss primőr (fóliás, illetve üvegházi) zöldségek: paprika, paradicsom, retek, uborka, fejes saláta, zöldhagyma, sárgarépa – hívja fel a figyelmet a Nemzeti...
Kilenc hónap drágulás után márciusban összesítve tovább emelkedtek a globális élelmiszerárak, főleg a növényi olajoké és a tejtermékeké, jelentette az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO).
Egy egyszerű, ám mégis rendkívül hasznos alkalmazással rukkolt elő az Európai Élelmiszer-információs Bizottság (EUFIC). Ennek segítségével bárki pillanatok alatt megtudhatja, mely zöldségek és gyümölcsök szezonálisak épp az aktuális...
Az élelmiszerpazarlás napjainkban jelentős környezeti problémának tekinthető a világban és bizony Magyarországon is. Az ünnepekkor pedig a pazarlás csak tovább nő, hazánkban például gyakran több élelmiszert készítünk el, mint amennyit...
Újabb mérföldkőhöz érkezett az Agrárminisztérium (AM), az élelmiszerlánc-felügyelet és az Állatorvostudományi Egyetem közötti együttműködés, amelynek célja a magyar állategészségügy, a magyar agrárium és ezáltal a magyar vidék...
DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

    Agrometeorológia

    IDŐJÁRÁSA
    Itt keressen minket
    © 2017. Agrárszektor.hu