Egyre több ilyen fa van a magyar települések utcáin: mi történik itt?

Egyre több ilyen fa van a magyar települések utcáin: mi történik itt?

MTI
A Településfásítási program keretében 19 megye 364 településén összesen 10 ezer fát ültetnek el tavasszal - mondta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára a Csongrád-Csanád megyei Pusztaszeren.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A tavaszi ültetési időszak végére, májusra a Településfásítási programnak köszönhetően 1350 településen összesen 36 ezer sorfacsemete díszíti majd a köztereket - tette hozzá. Az államtitkár emlékeztetett: az Agrárminisztérium egész országra kiterjedő mozgalmát, a Településfásítási programot 2020-ban hirdette meg először a 10 ezer fő alatti kistelepüléseken, mintegy másfél milliárd forint keretösszeggel.

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!

Mint mondta, a magyar kormány 2050-re célul tűzte ki a karbonsemlegesség elérését. Ennek érdekében az Agrárminisztérium 2019-ben elindította az Országfásítási programot, amelynek célja, hogy 2030-ra 27%-ra nőjön az ország fával borított területe. Az elmúlt több mint két évben a Vidékfejlesztési program keretében az új erdők telepítésére benyújtott támogatási kérelmek meghaladták a 42 ezer hektárt, ami komoly előrelépést jelent - fogalmazott Farkas Sándor. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a fák ültetésével egyrészt jó minőségű levegőt lehet biztosítani, másrészt javítható az ország környezeti állapota.

Máté Gábor, Pusztaszer polgármestere a faültetést követően az MTI-nek elmondta, hogy a Településfásítási program keretében községük harminc fát kapott. A földlabdás nyírfákból jutott a templomhoz vezető út szélére, az óvoda közelébe, valamint a piac és a játszótér mellé is. A polgármester kiemelte, a program mellett az önkormányzat parkerdejéből származó, különféle fafajtákat is telepítenek Pusztaszer köztereire, főként a kiöregedett vagy betegség miatt kivágott fák pótlására.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?