Megváltozott a szabályozás: ez rengeteg magyar gazdát érint

Megváltozott a szabályozás: ez rengeteg magyar gazdát érint

agrarszektor.hu
Egy jogszabályváltozásból kifolyólag a jövőben a növényvédelmi szolgáltatási tevékenységről a támogatásokban részesülőknek kell adatot szolgáltatniuk. Ez kötelező jellegű lesz, és a Magyar Államkincstárnak az egységes kérelem benyújtására szolgáló felületén kell majd intézni.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény szerint a növényvédelmi szakirányítási tevékenységet növényvédelmi szolgáltatási tevékenységként megbízási, vállalkozási jogviszony keretében, vagy munkavállalóként, tagként az adott vállalkozás részére írásbeli szerződés alapján lehet végezni. A szerződés megkötésének tényét, a szerződés adattartalmát elektronikus úton be kell jelenteni az élelmiszerlánc-felügyeleti szervnek - olvasható a Nemzeti élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) oldalán.

A növényvédelmi tevékenységről szóló rendelet szerint a termelőknek, az egységes kérelem benyújtására szolgáló elektronikus felületen kell nyilatkozniuk a növényvédelmi munkavégzéssel érintett mezőgazdasági területeik tekintetében a vele szerződésben álló, a terület növényvédelmi szakirányításáért felelős növényorvos adatairól az adott évi benyújtási határidőn belül. A nyilatkozat nem része az egységes kérelemnek, és megtétele az egységes kérelem benyújtására joghatással nem bír, mulasztása azonban növényvédelmi hatósági eljárást vonhat maga után.

Ezzel párhuzamosan a növényvédelmi szakirányítók részére kialakított elektronikus szerződés bejelentési felület rövidesen lezárásra kerül. A szakirányítóknak a jövőben nem kell a szerződések adatait feltölteniük.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?