Hatalmas eső jöhet szombaton: mutatjuk, mennyi csapadék várható

Hatalmas eső jöhet szombaton: mutatjuk, mennyi csapadék várható

MTI
Zivatarok és felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést adott ki az egész országra szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az MTI-hez pénteken eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: a Dunántúlon már péntek estétől egyre nagyobb eséllyel alakulhatnak ki intenzívebb zivatarok, amelyek szombat hajnalban már a Duna-Tisza-közét, illetve a Tisza vonalát is elérhetik. Összességében több hullámban várhatók zivatarok: napközben egyre inkább kelet felé haladnak, majd kora délutántól ismét előfordulhatnak a középső és a keleti tájakon.

A késő délutáni, esti óráktól a nyugati, északnyugati térséget megint egy intenzívebb zivataros góc érheti el. A kísérőjelenségek közül elsősorban a rövid idő alatt lehulló, nagy mennyiségű csapadék jelenthet veszélyt, felhőszakadás során 25-30, lokálisan akár 40-50 milliméternyi eső is eshet. Az intenzívebb zivatarokat erős, akár viharos szél is kísérheti, továbbá nagyobb méretű jég is hullhat - írták.

Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb hőmérséklet általában 13 és 19 Celsius-fok között, északkeleten néhol 10 fok körül alakul. A legmagasabb hőmérséklet 25 és 32 fok között valószínű. Vasárnap jellemzően napsütéses idő várható. Estétől viszont nyugaton ismét kialakulhatnak záporok, zivatarok.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?