Rengeteg eső jön péntekig: térképen mutatjuk, hol, mennyi csapadék várható

Rengeteg eső jön péntekig: térképen mutatjuk, hol, mennyi csapadék várható

agrarszektor.hu
Hullámzó hidegfront, majd egy önálló légörvény hoz kiadós záporokat, zivatarokat hazánkba, péntekig 50 mm-nél is több eső összegyűlhet. Hétvégére csökken a csapadék kialakulásának valószínűsége.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Kedd este záporokkal, zivatarokkal hidegfront érte el a Dunántúlt, behullámzásának köszönhetően pedig egy önálló légörvény alakul ki térségünk felett, amely csak pénteken távozik térségünkből - írja az Időkép. Így péntekig sokfelé kiadós csapadék várható, ismétlődő záporokra, zivatarokra kell készülni, a legnagyobb számban csütörtökön. A zivatarokat sokfelé kísérheti felhőszakadás. A várható csapadékmennyiség sajnos ismét az aszály sújtotta keleti, északkeleti tájakon ígérkezik a legkevesebbnek, többfelé 10 mm sem fog esni. Ugyanakkor a Dunántúlon és a középső tájakon nagy területen a 30-50 mm-t is elérheti a péntekig várható csapadékmennyiség, főként a Dunántúl északkeleti részén 50 mm-nél is több hullhat. A záporok, zivatarok mellett csütörtök éjjel és eleinte pénteken a Dunántúlon tartós, áztató eső is várható.

Forrás: Időkép

Nem csak eső, szél is jön, csütörtökön még csak nyugaton, pénteken már szerte a Dunántúlon viharos lökések kísérhetik az északi-északnyugati szelet, máshol inkább csak zivatarok környezében fordulhatnak elő viharos széllökések. Végig a Dunántúlon lesz hűvösebb, keleten a melegebb.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?