2023. február 5. vasárnap Ágota, Ingrid

Hatalmas vihar tarolja le az országot csütörtökön: így mossa el az eső a hőséget

agrarszektor.hu
Nagy méretű jég és 100 km/órás széllökések jöhetnek nyugaton, csütörtök késő délután ugyanis hidegfront érkezik Magyarországra. A közelgő vihar miatt több megyében is narancssárga figyelmeztetés van érvényben. Este a záporok, zivatarok kelet, délkeleti felé vonulva várhatóan veszítenek intenzitásukból.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Késő délután nyugat, északnyugat felől hidegfront érkezik, a Dunántúl nyugati részére heves viharokat hozhat, így Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém, Zala és Vas megyében is másodfokú, narancssárga figyelmeztetés érvényes - írja az Időkép. Az említett tájakon nagyobb számban fordulhatnak elő erős viharok, amelyekhez felhőszakadás, nagy méretű jég, helyenként 90-100 km/órát elérő széllökések társulhatnak. A zivatarok akár rendszerbe is szerveződhetnek.

Forrás: met.hu

A zivatarrendszer este fokozatosan keleti, délkeleti irányba fejlődik, de intenzitása csökkenő tendenciát mutathat. Az esti, késő esti órákban a Dél-Dunántúlra, a főváros térségére, a középső országrészre, Északi-középhegység fölé átterjedő zivatarokat továbbra is kísérheti intenzív csapadék, viharos (60-85 km/h, egy-egy helyen 90 km/h körüli) szél, jégeső. Éjszaka, hajnalban kisebb számban főként a keleti, északkeleti országrészben előfordulnak még zivatarok. Pénteken délután az Északi-középhegységben, Alföldön alakulhatnak ki helyenként zivatarok, melyekhez általában átmeneti szélerősödés (40-65 km/h) társulhat - írja a met.hu.

Idén is év végi díjeső az agráriumban - Nevezzen és nyerjen Ön is!

Idén nyolcadik alkalommal hirdeti meg a Portfolio Csoport rangos agrárdíjas pályázatát, amelynek célja, hogy egy-egy évben díjazni lehessen a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket. A november 30. -december 1-i kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencián az ágazat szereplői az Év női agrárvállalkozója díjat, az Év fiatal agrárszakembere díjat, az Év kertészete díjat, az Év állattenyésztője díjat, az Év növénytermelője díjat, az Év agrárinnovációja díjat, az Év agrárberuházása díjat és a Portfolio Agrárgazdaságért díjat nyerhetik el. A rangos díjakat - amelyeket a november 30-i szakmai program zárásaként, ünnepélyes keretek között adunk át - színvonalas szakmai zsűri ítéli oda. A díjakra a hazai agrárgazdasági élet bármely szereplője pályázhat, illetve javasolhat jelölteket. A Portfolio a nevezéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2022. július 31-ig. A jelentkezésekhez, illetve a nevezésekhez egy űrlapot kell kitölteni és beküldeni, amely a portfolio.hu portálon, az Agrárszektor Konferencia weboldalán érhető el. Az űrlapot ide kattintva is le lehet tölteni. Legyen Ön is az év végi agrár-díjeső részese, nevezzen vagy jelöljön a rangos díjakra!

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?